Robert Kroes
Robert Kroes Tech 18 dec 2020

WANT Bitcoin break: Bitcoin daalt, cryptomarkt ook, extra verdienen

Na een recordweek zijn de Europese financiële markten gesloten en is men in Amerika aan de laatste handelsdag begonnen. Wij bekijken de laatste stand van Bitcoin en andere cryptomunten. Daarnaast bekijken we een andere manier om geld te verdienen met crypto. Tot slot bekijken we een bijzondere groep nieuwe beleggers die zich meldt.

Zoals bij elke Bitcoin break bekijken we eerst de actuele stand van zaken op de cryptobeurs.

Bitcoin daalt, ook cryptomarkt in de min

Nadat de markt gisteren nog in juichstemming was lijkt er vandaag meer rust in de markt te komen. De koers van de Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven EUR  ($ 22.746,02) en dat is 3,31% lager dan de koers van gisteren. Ook de rest van de cryptomarkt beweegt in negatief sentiment. Grootste daler is de Ripple (XRP), die 11,32% naar beneden gaat. Ook Stellar (XLM) schrijft met 10,08% het verlies in dubbele cijfers. Uiteraard kun je de live cryptokoersen ook dit weekend steeds raadplegen.

Een andere manier van verdienen met crypto

Natuurlijk kan het investeren in cryptomunten een lucratieve bezigheid zijn, zoals we deze week zagen. Toch zijn er ook andere manieren om in crypto te investeren met kans op een hoog rendement. Een van die mogelijkheden is het kopen van aandelen in cryptobeurzen. De aanstaande beursgang van cryptobeurs Coinbase toont aan hoeveel waarde er in zo’n beurs kan worden opgebouwd.

Zo zet de beurs meer dan een miljard dollar per dag om. De beurs heeft inmiddels 35 miljoen klanten en $ 25 miljard in beheer. Per dag groeit de beurs met liefst 13.000 gebruikers. De waarde van de beursgang wordt dan ook geschat op een indrukwekkende $ 26 miljard. Ook hier lijkt dus de kans op grote rendementen aanwezig.

Welke groep investeerders zorgt voor deze Bitcoin rally?

Uit cijfers blijkt dat particuliere beleggers, anders dan in 2017, (nog) niet massaal instappen in de Bitcoin rally. De instroom van grote institutionele beleggers was al langer bekend, dus ook hier is niet direct een oorzaak te vinden voor de recordrally. Uit onderzoek blijkt inmiddels dat er een nieuwe groep investeerders in Bitcoin opstaat. Deze groep koopt minimaal 1.000 Bitcoin en belegt maximaal een jaar in de cryptomarkt. Deze groep kocht vanaf september een half miljoen BTC. Klaarblijkelijk hebben zij dus vertrouwen in de toekomst van de cryptomarkt en haar grootste cryptomunt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin break: Bitcoin daalt, cryptomarkt ook, extra verdienen
Sluiten