Robert Kroes
Robert Kroes Tech 5 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Bitcoin lunch: Bitcoin daalt, deze groep profiteert het meest [video]

Inmiddels is het lunchtijd op de laatste handelsdag van de Europese financiële markten. Uiteraard bekijken wij de prijs van de Bitcoin en cryptomarkt in mineur. Ook bekijken we waarom de markten in mineur zijn en welke groep investeerders hiervan profiteert.

We beginnen natuurlijk met de actuele prijs voor Bitcoin en de meeste cryptomunten.

Bitcoin daalt in slecht gestemde Bitcoin markt

De Bitcoin noteert op het moment van schrijven een prijs van EUR 39.516,01 ($ 47.278,01) en dat is 5,60% lager dan tijdens de Bitcoin-lunch van gisteren. Daarmee valt de Bitcoin niet op in de hoofdzakelijk negatieve cryptomarkt die we vandaag zien. Er zijn natuurlijk enkele uitzonderingen. Sterkste stijger is Theta Network (THETA), dat een plus van 6,79% in 24 uur noteert. Over het algemeen zien we echter verliezen. Grootste verliezer is Nem (XEM), dat 12,16% verliest. Uiteraard kun je de live cryptoprijzen 24 uur per dag, dus ook in het weekend, bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Waarom is de Bitcoin vandaag in mineur?

Deze keer is de correctie van de Bitcoin niet gelegen in een correctie voor sterke stijgingen, maar in een interview dat FED-voorman Powell had met de Wall Street Journal. Hierin maakte hij een aantal opmerkingen over de stijging van obligaties. Hierdoor stegen obligaties en daalden aandelenkoersen. Ook is er minder inflatie van de dollar dan gedacht. Hierdoor raakte ook de Bitcoin in mineur en in het kielzog van de Bitcoin gingen ook andere cryptomunten in correctie. Hieronder zie je het hele interview met Jerome Powell, waarin hij vanaf minuut 8.25 praat over obligaties en inflatie.

Toch is het te vroeg om te stellen dat er een gebrek aan vertrouwen in Bitcoin of cryptomunten is.

Amerikaanse investeerders profiteren het meest van koersdaling

We zagen al eerder dat ‘buy the dip’ het motto is van veel Amerikaanse institutionele beleggers. Ook deze week verdwenen er weer fikse hoeveelheden Bitcoin (24.000 alleen op Coinbase) in de bewaarportefeuille van grote investeerders. Analist Wu Blockchain laat zien hoe Aziatische investeerders uitstappen, terwijl Amerikaanse investeerders juist instappen.

Een verdere analyse door Ki Young Ju laat zien dat er sinds eind december door grote, Amerikaanse investeerders niet meer verkocht is. Daarbij zien zij een koers van $ 48.000,- klaarblijkelijk als een basis om meer BTC in te kopen.

In de ogen van deze analist is er dus een verdienmogelijkheid wanneer beleggers instappen onder $ 48.000,-. Uiteraard geldt ook hier dat een kritische eigen blik noodzakelijk blijft.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!