Robert Kroes
Robert Kroes Tech 07/10/2020

Bitcoin daalt door Trump, maar dat is goed nieuws…

De Bitcoin daalt momenteel licht. Toch denken analisten dat dit uiteindelijk goed nieuws is. Wij analyseren de situatie en leggen uit wat we kunnen verwachten.

Zoals altijd kijken we eerst naar de koers van de Bitcoin bij het sluiten van de Europese markt.

De Bitcoin noteert klein verlies

Als we de live cryptokoersen bekijken zien we dat de Bitcoin (BTC) momenteel een koers noteert van EUR 9.018,10 ($ 10.612,02) en daarmee 0,93% verliest ten opzichte van gisteren.

Daling Bitcoin verklaarbaar

Dit is volgens analisten verklaarbaar. De oorzaak is te vinden bij Donald Trump. Nadat hij weer in het Witte Huis op zijn post is teruggekeerd nam hij vannacht een ingrijpend besluit.

Zoals je in deze Twitter-draad kunt lezen heeft hij besloten het tweede pakket steunmaatregelen te bevriezen tot na de verkiezingen. Wel bood hij aan om een compensatie van $ 1.200,- aan huishoudens te betalen. Punt is dat hierdoor de geldhoeveelheid in omloop niet zo ver vergroot wordt als gedacht en dat betekent dat de inflatie stagneert. Ook betekent dit financiële problemen voor mensen die dachten dat er eerder hulp op gang zou komen. Hierop reageerden diverse financiële markten, waaronder de cryptomarkt negatief. We zien overigens in het overzicht met live cryptokoersen dat de schade voor de BTC beperkt blijft in vergelijking met andere cryptomunten.

Analisten blijven optimistisch

Ondanks dat de opmars naar $ 11.000,- nog niet is gestart blijven analisten optimistisch. Zij zien namelijk dat de volatiliteit (gemeten over 30 dagen) meer dan 20% bedraagt. Dat is in de historie van de Bitcoin 7 maal eerder gebeurt. 6 van de 7 keer leidde dit tot een snel herstel en grote koersstijgingen. Een keer gebeurde dit niet en dat was in 2018.

Toch verwachten analisten eerst nog een bearish correctie. Deze ziet op het koersgat dat nog steeds te dichten is op $ 9.600,-. Vraag is wat de koersval kan initiëren. Insiders denken dat het vrijkomen van 150.000 BTC wel eens de belangrijkste reden kan zijn. Alle reden dus om alert te zijn op trendwissels. Deze zijn via het voortschrijdend gemiddelde relatief eenvoudig te ontdekken.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin daalt door Trump, maar dat is goed nieuws…
Sluiten