Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 apr 2019

Bitcoin is zwaar de dupe van escalerende ego’s en dit is waarom

Sinds de stijging van begin april is de teneur in de media dat de Bitcoin aan de vooravond van een bull-rally staat. Nu zijn de Bitcoin en de cryptokoersen toch in mineur geraakt. De oorzaak is gelegen in een ordinaire botsing van ego’s. Hoewel een koersstijging op korte termijn vervelend is schuilt er een groter gevaar in de gang van zaken. Wij zetten de actualiteit op een rij.

Wat is er met de Bitcoin aan de hand

Het korte antwoord luidt ‘gek genoeg niets’. Toch zien we dat de koers van Bitcoin en Altcoins dalen. De oorzaak hiervoor is gelegen in een ordinaire botsing van ego’s. Van het weekend benoemden wij al de gespannen sfeer rond Craig Wright. Ook benoemden we daarin het dreigement van de CEO van Binance om de Bitcoin SV (BSV) van de beurs te halen. Sindsdien zijn zaken in rap tempo geëscaleerd.

Craig Wright vecht met de Bitcoin-gemeenschap

Gedurende het weekend deelden diverse ‘gezichten’ van de cryptomarkt hun correspondentie met Craig Wright. Het bleek dat er door een advocatenkantoor uit naam van Wright diverse aanzeggingen zijn gekomen met de sommatie om beweringen dat Wright niet Satoshi zou zijn te herroepen. Hier reageerden deze influencers met een digitale middelvinger op. Er zijn er zelfs die tegenclaims indienden. Daarnaast werd de discussie tussen BSV en Binance al snel ongezelliger.

Tot ieders verbazing bereikte de uitwisseling van onvriendelijkheden in de vroege maandagavond (Nederlandse tijd) een climax toen Binance een officiële aankondiging deed. In ongekend harde bewoordingen maakte Binance bekend dat zij de notering van de Bitcoin SV per 22 april schrapt.

Beslissing Binance heeft zware consequenties, ook voor Bitcoin

Inmiddels maken andere partijen, zoals Blockchain Wallet en Shapeshift Exchange, bekend het voorbeeld van Binance te volgen. Cryptobeurs Kraken lijkt de volgende partij te worden. Uit een poll onder hun volgers blijkt dat 75% van hen graag ziet dat Kraken de support aan BSV intrekt. Sinds de bekendmaking van het nieuws valt de koers van Bitcoin SV hard. Ook de andere koersen lijken, in ieder geval op maandagavond een tik te krijgen. Het moge duidelijk zijn dat een dergelijke clash van ego’s het vertrouwen in de markt schaadt.

Hoe zwaar zijn de gevolgen voor Bitcoin?

De gevolgen van deze clash kunnen wel eens verder strekken dan we nu kunnen voorzien. Op korte termijn is een tegenactie van Wright te verwachten. Daarnaast kun je jezelf de vraag stellen hoe volwassen de markt is als een clash tussen twee ‘grote namen’ zo’n invloed kan hebben op de gehele markt. Zeker omdat de SEC hamert op onafhankelijkheid en autonoom functioneren. Aan de andere kant zien we hier dat de markt redelijk eenduidig optrekt tegen een element dat zij als onwenselijk zien. Zou dit een stap zijn naar professionalisering en regulering van de cryptomarkt en de handel in Bitcoin? Dat weet je als eerste wanneer je het nieuws en de live koersen volgt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin is zwaar de dupe van escalerende ego’s en dit is waarom
Sluiten