Robert Kroes
Robert Kroes Tech 27 nov 2020

WANT Bitcoin lunch: Bitcoin zakt door slecht nieuws en Dr. Doom

Na de wrange cryptolunch van gisteren hoopten investeerders vandaag op beter nieuws voor de Bitcoin en cryptomunten. Nu op de Europese financiële markten de ochtend erop zit is er van die hoop weinig over. Helaas is er slecht nieuws onderweg en meldt Dr. Doom zich weer.

De stand van zaken voor de Bitcoin en cryptomarkt is ook vandaag weinig positief.

Bitcoin daalt verder, cryptomarkt blijft in het rood

Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin EUR 14.123,20 ($ 16.847,20) en dat is 3,30% lager dan tijdens de bloedrode Bitcoin lunch van gisteren. Ook voor de Altcoins is de correctie nog niet over. De live koersen op de site van Tradeincrypto.com laten bijna allemaal rode cijfers zien. Opvallende uitzondering is Stellar (XLM), dat na de correctie van gisteren vandaag een herstel van 9,37% noteert. Het positieve is dat dubbele rode cijfers niet te zien zijn.

Slecht nieuws voor de Bitcoin

Hoewel zo’n koersdaling als die van gisteren altijd nog een na-ijlend effect heeft is er slecht nieuws dat de positie van de BTC niet ten goede komt. In China is namelijk uitspraak gedaan in het zogenoemde PlusToken piramidespel. In deze uitspraak werd bekend dat de politie enorm veel cryptomunten in beslag genomen heeft. In totaal gaat het daarbij om 1% van de hoeveelheid beschikbare BTC, die een waarde van ruim 4 miljard dollar vertegenwoordigt. Op grond van de uitspraak van de rechter worden die munten nu verbeurd verklaard en vervallen ze aan de staat. Daarmee heeft de staat de mogelijkheid om door een dump van (een deel van) de munten de koers danig te drukken. Gezien de eigen inspanningen om een digitale Yen te creëren en de negatieve houding ten opzichte van handel in Bitcoin en veel andere cryptomunten door particulieren is dit geen goed nieuws.

Dr. Doom meldt zich weer

Ook kwam Nouriel Roubini vandaag weer in het nieuws over de Bitcoin. Dankzij zijn negatieve voorspellingen heeft hij de weinig flatteuze bijnaam Dr. Doom verworven. Zoals we inmiddels van hem gewend zijn brandt hij de Bitcoin af als zijnde niet meer dan een gokspel. Hij denkt dan ook dat de angst om de boot te missen (Fear of Missing Out, oftewel FOMO) onder kleine investeerders de huidige snelle stijging en koersval verklaren. Opvallend, want in diverse analyses lieten wij al eerder zien dat juist de kleine beleggers nu nog niet massaal toehappen. Dit in tegenstelling tot de koersrally van 2017.

Uiteraard volgen we de ontwikkelingen om te bezien hoe de Bitcoin en cryptomarkt op deze nieuwe ontwikkelingen reageren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin lunch: Bitcoin zakt door slecht nieuws en Dr. Doom
Sluiten