Tech 27 aug 2018 Noah Korevaar

‘Dit wordt het dieptepunt van Bitcoin, maar records volgen’

Na twee weken vakantie was de koers van Bitcoin allesbehalve verrassend: de cryptomarkt kwakkelde in mijn afwezigheid rustig door. Geen bizarre uitschieters omhoog, maar ook geen alarmerende dalingen.

Bitcoin moet nog dal door

Toch blijven analisten volhouden dat Bitcoin nog dit jaar records gaat verbreken. De klok begint ondertussen echter te lopen, het wordt steeds krapper. Gaat het nog gebeuren in 2018?

Ja, als we Fundstrat analist Tom Lee moeten geloven. De gereputeerde expert verwacht nog steeds dat Bitcoin in december de 30.000 dollar zal passeren. Afgelopen weekend bevestigde hij nogmaals zijn eerdere analyse.

Het blijft een onvoorspelbare markt die alle kanten op kan schieten.

De andere kant van het verhaal is dat een groot aantal analisten ook nog steeds verwacht dat de markt eerst nog moet gaan zakken, alvorens nieuwe hoogtes worden bereikt. Een flinke daling en vervolgens een explosie dus, en dat allemaal in een paar maanden.

Dat kan makkelijk, zo bewees afgelopen jaar. De cryptomarkt is zeer volatiel, met alle gevolgen van dien. ShapeShift CEO Erik Voorhees en investeerder Anthony Pompliano benadrukken dat de bear market van Bitcoin nog niet voorbij is:

“Ik verwacht niet dat de bear market binnenkort voorbij zal zijn, al is het tempo waarop de boel instort sterk afgenomen,” aldus Voorhees. “In dit soort bubbels zie je over het algemeen dat je na een paar maanden aan dalingen een tijdje blijft hangen.. Maar ik denk dat we een groot deel van de klap al gehad hebben.”

Erik Voorhees
Erik Voorhees

Dat is dus goed nieuws, mits Voorhees gelijk heeft. ShapeShift is een platform waarmee je snel cryptocurrencies om kan zetten in andere cryptocurrencies. Als het pijnlijkste gedeelte van de correcties echt voorbij is, dan betekent het dat Lee best nog wel eens gelijk zou kunnen gaan hebben.

Volatiliteit redelijk stabiel

Afgelopen week bleek uit onderzoek van Diar dat Bitcoin‘s volatiliteit zijn dieptepunt van de afgelopen 14 maanden heeft aangetikt. Een verrassend stabiele periode dus: de munt bleef drie weken halverwege de 6000 dollar hangen.

Pompliano waarschuwt dat Bitcoin eerst nog verder in het rood zal schieten. Hij verwacht dat de cryptocurrency eerst nog naar de 3000 dollar zal gaan zakken. Daarna ziet hij Bitcoin voorbij de 10.000 dollar schieten.

“De uiteindelijke data leidt tot een aantal oncomfortabele conclusies. De meest belangrijke is dat Bitcoin waarschijnlijk de 3000 dollar zal gaan naderen, voor we de 10.000 dollar weer gaan aantikken. Als dat echt uitkomt, dan betekent het dat de prijs nog gaat halveren. Dan kan het zeer, zeer pijnlijk gaan worden,” aldus de beroemde investeerder.

Maar goed, uiteindelijk zijn de meeste analisten en experts het met elkaar eens dat Bitcoin in december compleet zal herstellen. Of dan nieuwe records verbroken gaan worden, blijft echter de vraag. Het blijft een onvoorspelbare markt die alle kanten op kan schieten.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Dit wordt het dieptepunt van Bitcoin, maar records volgen’
Sluiten