Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 mei 2018

‘Bitcoin gaat met 90 procent in waarde dalen, maar er is goed nieuws’

Bitcoin lijkt eindelijk weer aan een opmars te zijn begonnen. April was de beste maand van 2018 tot nu toe voor de cryptocurrency. Daardoor durfden meer analisten en investeerders de afgelopen dagen hun duit in het zakje te doen.

Bitcoin en rest markt kan grote correctie verwachten

Grootse headlines kwamen voorbij. Astronomische stijgingen werden voorspeld, de een onwaarschijnlijker dan de ander. Niemand weet hoe de toekomst van de cryptomarkt er exact uit gaat zien, maar men is over het algemeen hoopvol.

Er zijn echter ook uitzonderingen, zeker op de kortere termijn. Verschillende investeringsbanken verwachten voor die astronomische stijgingen eerst nog een flinke correctie.

Bitcoin

De bekende investeringsbank GP Bullhound gaat er het verst in. Volgens de bank zal binnen 12 maanden de cryptomarkt een “mass market wipeout”  krijgen. Bitcoin en andere munten kunnen een correctie van maar liefst 90 procent verwachten.

Althans, dat is wat het rapport van GP Bullhound stelt. De klap zal volgens hen voorgoed een einde maken aan vele kleinere altcoins. Vooral de munten zonder uniek uitgangspunt of adoptie. Oftewel, de munten die nu vooral bestaansrecht hebben vanwege het winstbejag van investeerders, die de volgende klapper gevonden hopen te hebben.

Wanneer deze ‘crypto-winter’ voorbij is, zal de groei-dynamiek voor de kleine groep overlevenden ongekend zijn.

Ongekende groei en gesneuvelden

Maar, er is ook goed nieuws in het doemscenario. Volgens de investeringsbank kan men na die gigantische correctie groene cijfers verwachten. En hoe! In het rapport stelt directeur Sebastian Markowsky het volgende:

“Wanneer deze ‘crypto-winter’ voorbij is, zal de groei-dynamiek voor de kleine groep overlevenden ongekend zijn.” Het kaf zal in dat scenario dus van het figuurlijke koren worden gescheiden. De markt bestaat nog steeds grotendeels uit scams, lege hype en onzekere toekomstperspectieven. Een dergelijke ‘crypto-winter’ zou dan ook zeker zo zijn voordelen hebben.

Bitcoin zeepbel

Die ongekende groei zal volgens Markowsky vooral voortkomen uit traditionele investeerders en grote instanties, die dan wel de sprong durven te wagen. De beroemde Rockefeller familie is al een tijdje op de lange termijn aan het investeren in blockchain en cryptocurrency-startups. En zo zijn er meer voorbeelden.

Het vertrouwen lijkt dus terug te keren in de markt. Voor we zover zijn, komen er volgens GP Bullhound echter dus nog barre tijden aan. Hopelijk zit de bank ernaast, maar je weet maar nooit. Het blijft een bijzonder volatiele en onvoorspelbare situatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Reageer op artikel:
‘Bitcoin gaat met 90 procent in waarde dalen, maar er is goed nieuws’
Sluiten