Bitcoin keldert naar dieptepunt 2018: tijd voor paniek?

We weten dat Bitcoin het jaar niet al te best begon, maar de waarde klom nagenoeg weer langzaam omhoog. Voor het eerste sinds november vorig jaar is de cryptocoin nu echter richting de 5000 dollar aan het gaan. Is het tijd om snel van je Bitcoins af te komen of is het juist verstandiger om het rustig af te wachten?

Daling na massage verkoop

Na een slechte start in januari dook de waarde van Bitcoin in februari nog verder omlaag van 8000 dollar naar in de 6000 dollar met als dieptepunt rond de 6.050 dollar. Van eind mei tot 10 juni ging het echter weer beter en waren er 12 dagen van stabiliteit. De prijs leek ook weer langzaam de goede kant op te gaan. Helaas was dat van korte duur en werden er op 11 juni opeens ontzettend veel coins verkocht, waardoor de waarde weer daalde van 7.700 dollar naar 6.670 dollar. Dit zorgde weer voor een mini-correctie en de waarde daalde zelfs nog wat meer.

Bitcoin paniek

Dezelfde trend als 2014

Nu zijn we aangekomen op 24 juni en is de waarde zelfs gedaald naar 5.848 dollar. In de onderstaande grafiek is te zien hoe vier grote Bitcoin verkopen binnen een uur leidden tot de waardedaling. Er lijkt echter toch niet helemaal reden tot paniek te zijn. De trend die we dit jaar bij de cryptocurrency zien, lijkt namelijk erg op die van 2014. Toen daalde de waarde zo’n 80 procent van het hoogtepunt als gevolg van vier massale verkopen. Weten dan de cryptocoin zich na 2014 weer netjes heeft hersteld (tot nu dan).

Bitcoin grafiek juni 2018

Niet lager dan 5.000 dollar

De Bitcoin trend lijkt ook de voorspelling van de investeerder Willy Woo te volgen, welke in mei zei dat de coin langzaam zou uitbloeden tot zo’n 5.500 dollar. Veel traders zijn op het moment van mening dat de waarde verder zal gaan dalen naar 5.000 dollar. Het lijkt er echter niet op dat de waarde onder de 5.000 zal duiken, tenzij de markt totaal niet meer terugkaatst. Mocht de waarde onder 5.000 duiken, dan zou Bitcoin er dit jaar nog slechter aan toe zijn dan in 2014.

Bitcoin helling

Bitcoin interessant voor Wall Street investeerders

In dat geval zou het kunnen dat Wall Street investeerders opeens meer interesse hebben voor de cryptocurrency. Vaak kopen ze aandelen, wanneer de waarde zo’n 70 tot 80 procent daalt binnen een korte periode, omdat de kans bestaat dat deze weer omhoog schiet en het dus een levensvatbare koop is. In het verleden is de waarde van Bitcoin na elke correctie weer omhoog geschoten en zelfs meer waard geworden dan het vorige hoogtepunt.

Ook dit jaar zou dat mogelijk weer het geval kunnen zijn. Volgens Fundstrat medeoprichter en strateeg Tom Lee zou de waarde van de cryptocurrency zelfs gaan stijgen naar 25.000 euro aan het einde van het jaar.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

CCN

Reageer op artikel:
Bitcoin keldert naar dieptepunt 2018: tijd voor paniek?
Sluiten