Bitcoin wijkt voor het eerst in zeven jaar af in tweede kwartaal

Als we kijken naar de twee grafieken van de Bitcoin correctie in 2014 en 2018, lijkt dit jaar een herhaling te zijn van 2014. Het ging dit jaar echter een stuk rapper en de grafiek lijkt dan ook meer op een samengedrukte 2014 grafiek. Iets anders dat zich de afgelopen zeven jaar bij Bitcoin heeft herhaald, blijkt dit jaar juist af te wijken. Vanaf 2012 steeg de waarde van de cryptocurrency namelijk uiteindelijk altijd in het tweede kwartaal. Dit jaar is Bitcoin echter omlaag gegaan.

Bitcoin wijkt na zeven jaar af

Vaak wordt gekeken naar het verleden om bepaalde patronen te ontdekken. Als iets zich elk jaar hetzelfde gedraagt, kun je er soort van op aan dat dit gedrag zich in de toekomst opnieuw zal herhalen. Bij Bitcoin blijkt dat toch niet helemaal op te gaan, hoewel de theorie de afgelopen zeven jaar wel op leek te gaan. Als je kijkt naar de onderstaande grafiek, zie je hoe de waarde van de cryptocoin telkens in het tweede kwartaal van het jaar toch wat hoger is geworden, Tot 2018 dan, waar we te maken hebben met een daling van 8 procent.

Bitcoin tweede kwartaal

Hoop voor het derde kwartaal

Hoewel het in het tweede kwartaal af en toe hoopvol leek, kelderde de waarde van Bitcoin vorige maand naar het dieptepunt van 2018 en waren de coins nog maar 5.848 dollar waard. Inmiddels lijkt er weer een voorzichtige opwaartse trend te zijn en zijn de ogen nu gericht op het derde kwartaal. Er is hoop en als we naar het verleden kijken een behoorlijk kans dat de stijging doorzet. We lijken echter wel op een cruciaal punt aangekomen te zijn.

Bitcoin daling

In de tussentijd blijven de meningen over de cryptocurrency verdeeld. Volgens sommige analisten en investeerders moet je er niet aan beginnen, terwijl deze Wall Street expert Bitcoin juist als de beste crypto-investering ziet.

Coindesk

Reageer op artikel:
Bitcoin wijkt voor het eerst in zeven jaar af in tweede kwartaal
Sluiten