Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23/02/2018

Bitcoin blijft opnieuw dalen: experts twisten over oorzaak ?

Bitcoin heeft een zware dag achter de rug. ‘s werelds grootste cryptocurrency leek afgelopen week weer stevig de weg omhoog te hebben ingezet. In de afgelopen 24 uur werd daar echter weer 7.4 procent vanaf geschaafd. Op het moment van schrijven staat de digitale munt weer op 9.939 dollar. En dat terwijl men hoopte dat 10.000 dollar de ondergrens voor de toekomst zou gaan worden.

Bitcoin daalt opnieuw

Experts proberen grip te krijgen op de logica achter die volatiliteit. Ze kunnen het er echter niet over eens worden. Is 10.000 dollar gewoon het natuurlijke plateau voor Bitcoin, of eindigen we dit jaar in hogere regionen? Trevor Gerszt, CEO van crypto-investeringsbedrijf CoinIRA, zegt daarover het volgende: “10.000 dollar zal enkel het plateau blijven, zolang men er de winst uit blijft trekken. Investeerders die geld stopten in de dip, hebben hun inzet bijna verdubbeld toen de waarde dichtbij de 12.000 dollar kwam. Het was dus te verwachten dat ze die flinke winst er gedeeltelijk uit zouden trekken. Zolang die periode van profiteren op de korte termijn voorbij is, verwachten we dat Bitcoin weer flink gaat klimmen op de lange termijn.

Bitcoin koers daalt

Een mooi toekomstbeeld, maar niet iedereen is het daar dus mee eens. Analyses van het Amerikaanse Bespoke Investment Group wijzen op een waarschijnlijke daling naar 6.000 dollar. Opnieuw een kans voor investeerders om de munt goedkoop binnen te harken. Waarop Bitcoin weer zal stijgen, om vervolgens te dalen wanneer men zijn winst eruit trekt. Zitten we in een vicieuze cirkel?

De lange termijn ziet er dus goed uit, maar daar moet je wel het geduld voor hebben.

De lange termijn

Op de lange termijn zal dat wel meevallen. Steeds meer bedrijven zijn met Bitcoin en de blockchain bezig, vooral sinds de waarde eind vorig jaar zo explosief steeg. Het effect daarvan merk je echter niet binnen een paar weken. “Toen Bitcoin voor de eerste keer de 10.000 dollar aantikte in november, ontstond er een nieuwe dialoog rondom Bitcoin en cryptocoins. Bijna zoals we het 25 jaar geleden over email hadden. Dat heeft geresulteerd in nieuwe toetreders die de markt bestormen. Ze willen deelnemen aan deze nieuwe intersectie van technologie en financiën. Iedere keer dat een mijlpaal bereikt wordt, ontstaat er weer een nieuw publiek aan deelnemers en ontwikkelaars.”

Bitcoin daling nul cryptocurrencies

De lange termijn ziet er dus goed uit, maar daar moet je wel het geduld voor hebben. De huidige hobbels blijken iets langer een obstakel te vormen, dan men van te voren verwachtte. Maar goed, het einddoel van Bitcoin is per definitie een voor op de lange termijn. Vooral de naderende ontwikkelingen in de technologie achter de cryptocurrency zullen weer een mooie boost opleveren. Maar hoe het einde van 2018 eruit ziet, blijft een mysterie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

 

Check ditZoveel gaat Bitcoin volgens de tweeling achter Facebook waard worden.

Reageer op artikel:
Bitcoin blijft opnieuw dalen: experts twisten over oorzaak ?
Sluiten