Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 apr 2018

Bitcoin corrigeert dalingen en neemt rest cryptomarkt mee ?

We hopen dat je niet te vaak naar crypto hebt gekeken tijdens het paasweekend. Het was namelijk aanvankelijk nou niet bepaald rozengeur en maneschijn. Bitcoin bleef zakken en nam vervolgens andere cryptocurrencies met zich mee.

Bitcoin compenseert dalingen

Nu kunnen we de balans opmaken, en die ziet er gelukkig weer goed uit. Gisteren is Bitcoin weer van 6.500 dollar naar 7.000 dollar gestegen. De complete cryptomarkt vestigde een record qua dagelijkse groei met 10 miljard dollar.

Op het moment van schrijven zit Bitcoin zelfs weer op de 7.400 dollar. De weg omhoog lijkt dus weer ingezet te zijn. Althans, puur afgaande op de afgelopen 24 uur. De realiteit is weerbarstig, zo bleek de afgelopen maanden.

Marketcap

De afgelopen dagen vielen vooral kleinere altcoins op. Cryptocoins zoals Steem en VeChain wisten respectievelijk met 50 procent en 25 procent in waarde te stijgen. Ook Bitcoin Cash en Litecoin sprongen weer flink in het groen.

Opnieuw is het belangrijk om te beseffen dat groei relatief is. Had je zaterdag 100 euro in Steem gestoken, dan had je veel meer verdiend dan met Bitcoin. Let dus vooral op de percentages en de grafieken, in plaats van je blind te staren op de waarde van een enkele munt.

Het momentum is zeer fragiel. Een enkel slecht nieuwtje kan een einde maken aan het optimisme van investeerders.

Experts verwachten dat Bitcoin de komende dagen weer boven de 8.000 dollar zal geraken, mits het volume op peil blijft. Dan zitten we weer op het punt van vijf dagen geleden, voor de daling inzette. Met de groei van de afgelopen 48 uur kan er weer momentum opgebouwd worden.

Fragiel momentum, maar er is hoop

Zeer fragiel momentum. Een enkel slecht nieuwtje kan een einde maken aan het optimisme van investeerders. Jon Matonis, medeoprichter van de Bitcoin Foundation en topman bij VISA, heeft er in ieder geval vertrouwen in.

Bitcoin cryptocurrency

De entree van financiële giganten zoals Goldman Sachs gaat volgens de expert tot flinke stijgingen leiden. “Het is fantastisch dat ze zich erin gaan verdiepen, omdat het nieuwe liquiditeit met zich mee brengt. Ze gaan future-markten ontwikkelen, opties, en wellicht gaan we zelfs rente-markten rondom Bitcoin zien,” aldus Matonis.

Maar ja, hoe lang laat die beweging op zich wachten? De komende zeven dagen gaan zeer bepalend zijn voor de nabije toekomst van de cryptocurrency. Laten we bovendien cryptocoins zoals Ethereum niet vergeten, want daar bleef de groei de afgelopen dagen uit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het belangrijkste cryptonieuws!

?Lees ook: Broer Pablo Escobar introduceert ‘beste cryptocurrency ooit’

 

Reageer op artikel:
Bitcoin corrigeert dalingen en neemt rest cryptomarkt mee ?
Sluiten