Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 19 jul 2018

Meer dan digitaal goud: heeft Bitcoin bodem van dit jaar bereikt?

Bitcoin en vrijwel elke andere cryptocurrency zitten in de lift, na de explosieve van een paar dagen geleden. De afgelopen weken was de consensus onder analisten en experts dat Bitcoin nog een keer de 5000 dollar aan zou tikken, om vervolgens voorbij het record van vorig jaar te schieten. Oftewel, voorbij de 20.000 dollar. Nog in 2018.

‘Bitcoin is bodem van 2018 voorbij’

De vraag is nu: zien we die voorspelde beweging nu al? De 5000 dollar is immers niet aangetikt, alvorens de explosie inzette. Bitcoin schommelde de uren voor de plotselinge stijging rond de 6500 dollar.

Het blijven voorspellingen en vele factoren spelen een rol, maar toch maakt het sommige investeerders zenuwachtig. Krijgt de markt alsnog op de korte termijn een klap? Een klap die dus alleen maar groter zal zijn, gezien we de afgelopen dagen een piek zagen.

Bitcoin

Barry Silbert, oprichter en CEO van het investeringsbedrijf Digital Currency Group, stelt de piekeraars gerust. Hij zegt niet alleen zeer bullish te zijn als het om Bitcoin als een investeringsoptie gaat, maar denkt ook dat we de bodem van 2018 al voorbij zijn.

Dat beweerde hij tijdens een conferentie in New York, gisteren: “We hebben de bodem van dit jaar waarschijnlijk al bereikt. Sterker nog, ik heb vorige week nog geld in Bitcoin gestopt. Het zal sowieso blijven als een asset-klasse.. Ik ben er honderd procent zeker van dat er altijd een gedecentraliseerde, non-fiat versie van geld zal zijn.”

Maar zal dat Bitcoin zijn, of toch een concurrent die uiteindelijk de cryptocurrency voorbij schiet? De een bestempelt Bitcoin als too big to fail, de ander wijst op de impact van technologische beperkingen en innovatie. Waar zit de bottleneck?

Het is de toekomst van het internet… Dit gaat niet enkel over digitaal goud

De toekomst van het internet en scepticisme

Wat de munten ook gaan doen, de technologie gaat volgens Jeremy Allaire van crypto-startup Circle niet meer weg. Ook hij was bij dezelfde conferentie aanwezig. Circle heeft investeringen van giganten als Goldman Sachs en Baidu in de pocket. Geen kleine namen dus.

Allaire zei het volgende: “Dit is een nieuwe infrastructuur-laag van het internet. Het gaat vervangen wat besturingssystemen doen. Het is de toekomst van het internet… Dit gaat niet enkel over digitaal goud.”

Dat is belangrijk om te onthouden. De handel in digitale munten is interessant en kan zeer lucratief zijn, maar de echte ster is de onderliggende technologie. Niet iedereen is echter even enthousiast.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

Ken Griffin, oprichter en CEO van investeringsfonds Citadel, is iets sceptischer als het om Bitcoin gaat: “Ik krab mezelf nog steeds achter de oren als het om BTC gaat. Ik denk dat de jongere generaties iets productievers moeten doen dan investeren in digitale munteenheden.”

We zijn alweer over de helft van 2019, dus de komende maand gaat bepalend zijn. Het handelsvolume van Bitcoin is in de afgelopen dagen met honderd procent gestegen, dus er is meer brandstof om het momentum vol te houden. Laat de markt zijn bodem achter zich, of komen er nog donkere tijden aan?

?Lees ook: Bitcoin, crypto en de grillen van de oneindige marktcyclus

Reageer op artikel:
Meer dan digitaal goud: heeft Bitcoin bodem van dit jaar bereikt?
Sluiten