Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 20 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin en Ethereum zetten de weg omhoog in: Death Cross vermeden

De cryptomarkt ontving begin dit jaar flinke klappen. Dat gebeurt elk jaar, maar dit keer bleven de rode cijfers langer op de teller staan. Sterker nog, begin deze maand tikte Bitcoin een nieuw dieptepunt aan, van 7.300 dollar. Ethereum zakte naar de 460 dollar. En zo kun je nog wel even doorgaan: de complete top tien kleurde rood.

Bitcoin’s beruchte death cross vermeden

Gelukkig kent volatiliteit twee kanten. De afgelopen 24 uur is de markt weer redelijk bijgetrokken. Oftewel, de weg omhoog is weer ingezet. Bitcoin is op het moment van schrijven weer 8.300 dollar waard. Niet het hoogtepunt van eind vorig jaar, maar in ieder geval een mooi begin.

Ethereum heeft weer de 540 dollar aangetikt. Waar komt deze sprint opeens vandaan? Dat komt vooral door een term genaamd death cross. Het leek er begin deze week op dat Bitcoin onder een kritiek niveau zou zakken, iets wat niet gebeurd is sinds 2015.

Bitcoin koers Ethereum

Het gemiddelde van de afgelopen vijftig dagen, leek even onder het gemiddelde van de afgelopen 200 dagen te gaan zakken. Dat is het zogenaamde death cross. Investeerders zien dat als een signaal dat het momentum eruit is, en de groei dus terug begint te lopen.

Men wijst immers altijd op de langere termijn. Op de korte termijn heeft volatiliteit een pijnlijke werking, maar de afgelopen jaren kwam het op de langere termijn wel goed. De groei bleef erin zitten. Nu leek het erop dat de langere termijn ons voor het eerst sinds 2015 in de steek zou gaan laten.

Verder goed nieuws voor crypto

Maar goed, dat is dus niet gebeurd. Goed nieuws gaf de cryptocurrency een frisse boost. Het Financial Stability Board (FSB) kondigde afgelopen zondag aan dat G20-leden niet op de korte termijn cryptocurrencies gaan reguleren.

“Het FSB’s initiële assessment is dat crypto-assets op dit moment geen risico vormen voor de globale financiële stabiliteit,” aldus de voorzitter van het FSB tegenover bankieren. Daarnaast plant de Amerikaanse overheid nieuwe wetgeving die het innen van cryptowinst aantrekkelijker gaat maken. Ook niet verkeerd.

Bitcoin

En daar blijft het niet bij. Ethereum medeoprichter Joseph Lubin reageerde onlangs op de recente schommelingen van de markt. Volgens hem is het kortzichtig om het fenomeen een bubbel te noemen. Ondertussen werkt Frankrijk aan nieuwe regels voor ICO’s.

Geen ban, maar wetgeving die het op de markt brengen van nieuwe cryptocurrencies, in goede banen moet gaan leiden. Ook toont Israël interesse in het ondersteunen van cryptocurrency en gerelateerde technologie. Allemaal korte, voorzichtige nieuwtjes, maar het is in ieder geval een basis om op voort te bouwen.

De komende tijd gaan er vast nog harde klappen aankomen. Een ding is in ieder geval duidelijk: de death cross is vermeden, en de weg omhoog is weer ingezet. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

?Lees ook: Bitcoin’s mining-probleem nadert rap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin en Ethereum zetten de weg omhoog in: Death Cross vermeden
Sluiten