Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 1 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Slecht nieuws voor Bitcoin: heb je geduld voor decennia of 18 maanden?

Bitcoin is al een aantal maanden verrassend stabiel. Dat is positief, maar op dit prijsniveau is het nou niet bepaald rozengeur en maneschijn. De langverwachte explosie richting haast onmogelijke targets voor het einde van 2018 blijft vooralsnog uit.

Slecht nieuws voor Bitcoin?

We hebben slecht nieuws voor je: volgens Arthur Hayes kan de huidige bear market nog 18 maanden volhouden. Hayes is de CEO van BitMEX, een handelsplatform. Zijn ontnuchterende beoordeling van de huidige situatie is niet wat men wil horen, maar wellicht wel realistisch.

“In mijn optiek kan de huidige volatiliteitsgraad nog 12 tot 18 maanden aanhouden, de vlakke lijn,” aldus Hayes tegenover Yahoo Finance. “Dat baseer ik slechts op mijn ervaring in de financiële industrie.”

Hayes begon in 2013 fulltime cryptocurrencies te traden nadat hij zijn baan als aandelenhandelaar verloor. Hij vergelijkt de handelspatronen van de afgelopen weken met de “nucleaire bear market” die hij meemaakte in 2014.

“Ik begon met Bitcoin in 2013, toen de prijs steeg van 250 dollar naar 1300 dollar. En toen waren 2014 en 2015 een soort van de nucleaire bear market. Prijzen crashten, het volume crashte – het was zeer, zeer moeilijk om geld te verdienen.”

Dat is door de vorig jaar afgetrapte mediahype ook des te belangrijker om je te beseffen: dit is niet de eerste, niet de tweede en ook niet de derde keer dat de cryptomarkt in dit bootje zit.

Volgens Hayes kan het handelsvolume van de digitale munt nog verder gaan zakken in de komende maanden. Het contrast met juni dit jaar is groot. Toen beweerde de BitMEX CEO nog dat Bitcoin voor het einde van 2018 de 50.000 dollar aan kon gaan tikken.

Toen kon een positieve beslissing rondom de regulering van de markt nog het verschil gaan maken. De push richting de 50.000 dollar leek toen voor de deur te staan. Met de huidige situatie is dat echter simpelweg niet realistisch meer.

Arthur Hayes

Vergis je niet: de lange termijn

En vergis je niet, want Hayes is nog steeds zeer bullish over de lange termijn van de crypto-industrie. Andere grote namen delen zijn mening daarin:

“De markt is wat stoom aan het afblazen,” aldus Will Warren, de medeoprichter van handelsplatform 0x. “De markt is nu waarschijnlijk bezig met wat gezonde consolidatie, maar ik denk nog steeds dat de lange termijn trend is dat de adoptie van Bitcoin en vergelijkbare technologieën op zal lopen.”

Ondernemer Wences Cassares gaat daar nog verder in. Volgens hem kan het nog decennia gaan duren tot we weten of Bitcoin succesvol is. Volgens hem is het mogelijk dat de cryptomarkt gaat falen, maar die kans is zeer klein: “Op dit moment is de kans op succes groter dan de kans op falen.”

♘Check dit ook: Desastreuze impact Bitcoin: wetenschappers waarschuwen voor toekomst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Slecht nieuws voor Bitcoin: heb je geduld voor decennia of 18 maanden?
Sluiten