Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 6 dec 2018

‘Vrije val: Bodem Bitcoin ligt lager dan men denkt’

Bitcoin heeft al zeer zwaar, maar de prijs van de digitale munt kan nog veel verder zakken. Waar veel analisten het over een bodem van 3000 dollar hebben, ziet een analist van Bloomberg een vrije val richting de 1500 dollar voor zich. De helft dus.

‘Bitcoin gaat richting 1500 dollar’

November begon zeer bloederig, maar de afgelopen dagen is de grootste cryptocurrency weer iets stabieler geworden. Vannacht kwam daar een einde aan. De munt werd weer massaal verkocht, waardoor de prijs richting de 3739 dollar schoot.

Mike McGlone, technisch analist bij Bloomberg, legt uit dat Bitcoin vast zit in een stijf neerwaarts momentum. De munt zit zelfs op een piek die we sinds juli niet meer hebben gezien, als je naar een indicator genaamd de Average Directional Index (ADI) kijkt. Als die indicator hoog uitpakt, dan betekent het dat de neerwaartse trend heviger is.

McGlone stelt op basis van die indicator een target van 1500 dollar vor Bitcoin. Dat zou neerkomen op een verdere daling van 60 procent, terwijl we al 81 procent onder het hoogtepunt van december vorig jaar zitten.

Het lijkt erop dat investeerders als de malle naar de nooduitgang aan het rennen zijn

“Er is weinig dat kan voorkomen dat de Bitcoin prijzen het doorlopend gemiddelde van 1500 dollar aan gaan tikken. Het lijkt erop dat investeerders als de malle naar de nooduitgang aan het rennen zijn,” aldus de analist. Hij wijst als het om oorzaken voor de rode cijfers gaat naar de Bitcoin Cash hard fork en belastingen:

“De had fork was een key trigger die liet zien dat de technologie nog te jong is. Je had van die vage figuren die elkaar dreigden te gaan vernietigen, en instituties zeiden ‘Het is misschien beter als we nog even afstand houden voor nu.'”

“De trend is lagere prijzen, lagere volatiliteit, gereduceerde speculatie en een overwicht aan stabiele munten,” aldus de analist. Hij benadrukt hoe belangrijk het voor crypto-assets is om een stabiele basis te vestigen qua prijzen. “Helaas zitten we nog lang niet bij een stabiele bodem.”

Als we McGlone moeten geloven, komen er dus nog maanden vol rode cijfers aan. Aan de andere kant van het spectrum zit Tom Lee, die nog steeds volhoudt dat Bitcoin eind dit jaar de 15000 dollar voorbij zal streven. Dat is echter onwaarschijnlijker dan ooit.

Reageer op artikel:
‘Vrije val: Bodem Bitcoin ligt lager dan men denkt’
Sluiten