Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 mei 2018

Bitcoin duikt onder dieptepunt van 35 dagen

Bitcoin blijft steken in een moeizame periode. Analisten voorspellen explosieve groei voor 2018, maar voorlopig blijft die stijging uit. Sterker nog, de cryptocurrency is de afgelopen 24 uur helaas opnieuw onder de 8.000 dollar gedoken.

Bitcoin duikt opnieuw onder 8.000 dollar

De digitale munt krijgt het dus niet voor elkaar om een stabiele bodem te leggen. De daling onder de 8.000 dollar is specifiek angstaanjagend omdat meermaals is voorspeld dat een dergelijk prijspunt zou betekenen dat Bitcoin naar de 7.000 en misschien zelfs 6.000 dollar zal gaan zakken.

Allerminst een recept voor groei dus. Op het moment van schrijven is de cryptocurrency 7.940 dollar waard. Daarmee zit de munt op het laagste prijspunt sinds 35 dagen. De groei van de afgelopen maand was matig, maar stagneren is beter dan dalen.

Bitcoin koerswaarde

Op 6 mei leek de weg omhoog te zijn ingezet. Toen bereikte Bitcoin bijna een koerswaarde van 10.000 dollar, volgens velen een magische grens. Vorig jaar vormde die mijlpaal het startschot voor een achtbaan die de munt naar (bijna) 20.000 dollar voerde.

Dit keer had een dergelijk prijspunt geen magisch effect. Dat is ergens logisch, gezien het nu niet meer een bewijs is van de potentie. De digitale munt heeft die prijs immers al eerder aangetikt. Het is geen onontgonnen gebied meer.

De schade lijkt beperkt te zijn. De huidige prijs zit nog steeds dertig procent boven het laagste punt van dit jaar.

Voorlopig lijkt de plotselinge daling echter gestopt te zijn. De kans is aanwezig dat de bodem de komende 24 uur opeens alsnog inzakt, maar de schade lijkt beperkt te zijn. De huidige prijs zit nog steeds dertig procent boven het laagste punt van dit jaar.

Bitcoin Ripple Ethereum

Dat was 5.947 dollar op 5 februari. Bitcoin is overigens niet de enige munt die de afgelopen dagen klappen incasseerde. De complete marketcap zit op het laagste punt sinds een maand, met een handelsvolume van 352 miljard dollar.

Sterker nog, bijna de complete top honderd aan cryptocurrencies staan tien tot twintig procent in het rood. Ook XRP en Bitcoin Cash zitten op hun dieptepunt van afgelopen maand: respectievelijk 0,63 en 1.210 dollar. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste te weten wat er de komende weken gaat gebeuren!

?Lees ook: Wat Bitcoin nodig heeft om te exploderen

 

 

Reageer op artikel:
Bitcoin duikt onder dieptepunt van 35 dagen
Sluiten