Tech 14 dec 2018 Noah Korevaar

Bitcoin tikt nieuw dieptepunt aan, maar analist beschrijft miljoenenwaarde

Bitcoin heeft zojuist een nieuw dieptepunt voor 2018 aangetikt: de 3200 dollar. Het einde is voorlopig nog niet in zicht, waardoor de markt voorlopig blijft zoeken naar een bodem. De beroemde crypto-bull en medeoprichter van Fundstrat Global Advisors Thomas Lee blijft zoals altijd echter optimistisch.

De daadwerkelijke waarde van Bitcoin

Tegenover zijn cliënten benadrukt hij dat de “daadwerkelijke waarde van Bitcoin (BTC) significant hoger ligt dan de huidige prijs.” De veteraan qua ervaring in de financiële markt verwacht dat de eerlijke waarde van de munt tussen de 13800 dollar en 14800 dollar ligt.

Dat baseert hij vooral op het aantal actieve wallet-adressen,  de activiteit per account en de factoren die het aanbod beïnvloeden. De afwijking schrijft hij toe aan de explosieve stijging van vorig jaar, een macro-economische meltdown en het effect van ICO’s.

“In fact, working backwards, to solve for the current price of Bitcoin, this implies crypto wallets should fall to 17 million from 50 million currently.”

Het is dus duidelijk dat Lee in de potentie van ‘s werelds grootste cryptocurrency gelooft. De realiteit blijft echter nou eenmaal dat de huidige koers veel lager ligt dan de waarde die Lee aan de munt toeschrijft. Hoe komen die twee dichter bij elkaar?

Over tien jaar

Daarvoor wijst de gereputeerde analist nog steeds naar de massale adoptie van Bitcoin die nodig is, en de acceptatie van de munt als asset. Uiteindelijk gelooft hij erin dat Bitcoin de 150.000 dollar aan zal gaan tikken in de komende jaren, wanneer BTC-wallets 7 procent van Visa’s 4.5 miljoen rekeninghouders beslaan.

Dat is een vergelijking die hij onlangs ook al maakte tijdens een vergelijking. Bitcoin heeft op dit moment ongeveer 50 miljoen actieve wallets, versus ongeveer 254 miljoen actieve PayPal-accounts en 4.6 miljard Visa en Mastercard accounts. Dat illustreert volgens hem de gigantische ruimte die er nog is, de enorme potentie.

Wanneer hij Bitcoin met andere betalingsverwerkers vergelijkt qua social network value, dan kan de digitale munt volgens hem over tien jaar 10 miljoen dollar per munt waard zijn.

Neem dergelijke voorspellingen echter altijd met een korrel zout. Het verleden is nooit een garantie voor de toekomst, en Lee staat bekend om zijn haast onbegrensde optimisme. Eind november hield hij ondanks de rode cijfers vol dat BTC nog in 2018 de 15.000 dollar aan zal gaan tikken. Dat lijkt nu onwaarschijnlijker dan ooit…

Reageer op artikel:
Bitcoin tikt nieuw dieptepunt aan, maar analist beschrijft miljoenenwaarde
Sluiten