Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 jan 2019

Waar Bitcoin 90 keer ‘stierf’ in 2018, zijn er bijna 1000 dode altcoins

Bitcoin heeft een hoop felle voor- en tegenstanders. Daardoor is ‘s werelds grootste cryptocurrency in 2018 maar liefst 90 keer ‘dood’ verklaard in de media. Dat blijkt uit data van 99bitcoins.

Dode Bitcoin en altcoins

Toch is de munt er op miraculeuze wijze nog steeds. Tijdens die 90 doodverklaringen zakte Bitcoin van 20.000 dollar in december 2017 naar 3130 dollar in december 2018.

Waar het niet enkel bij onterechte conclusies bleef, was bij altcoins. Diezelfde site houdt namelijk ook bij welke altcoins er nog zijn, en nog veel interessanter, welke zijn verdwenen. Dat zijn er nu maar liefst bijna 1000.

Oftewel, duizend altcoins zijn met veel fanfare gelanceerd, maar zijn nu echt dood. Fascinerend genoeg categoriseert 99bitcoins al die munten ook. Je hebt scams, hacks, legitieme projecten maar ook bijvoorbeeld parody coins.

Oftewel, munten die in het leven geroepen zijn om de draak te steken met echte munten. Wanneer je al die ‘dode’ cryptocurrencies bij elkaar op telt, dan kom je nu op de 934 uit.

Ter vergelijking: het totale aantal munten met een meetbare marketcap bedraagt 2073. Bijna de helft is dus ten onder gegaan.

Op 31 december benadrukte BTC-ontwikkelaar Simmy Song waarom Bicoin voor altijd het lot van vele altcoins bespaard zal blijven:

“In Bitcoin beslissen ondernemers samen welke innovaties plaats zullen vinden met hun geld en hun moeite. In altcoins zijn er centrale comités die beslissen wat er gebeurt. Het is niet net zoals bij BTC allemaal gedecentraliseerd.”

Vorige week publiceerde de Wall Street Journal ook nog eens onderzoek waaruit blijkt dat honderden white papers van cryptocurrencies tekenen van frauduleuze activiteit, onwaarschijnlijk rendement en plagiaat.

99bitcoins

Reageer op artikel:
Waar Bitcoin 90 keer ‘stierf’ in 2018, zijn er bijna 1000 dode altcoins
Sluiten