Robert Kroes
Robert Kroes Cryptocoins 5 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Zo makkelijk kun je rijk worden met de Bitcoin

Als investeerder zoek je natuurlijk altijd naar methodes om het maximale rendement uit jouw investering te halen. Onderzoekers tonen aan dat je met een kleine investering ongemerkt enorm rijk kunt worden met de Bitcoin. Wij leggen die methode uit. Tegelijk leggen we je uit waarom je geen spijt hoeft te hebben maar het wel kan krijgen.

Investeren in Bitcoin hoeft niet duur te zijn

Wanneer we zien dat een Bitcoin (BTC) meer dan $ 9.000,- kost, kun je denken dat investeren in de Bitcoin een aardig startkapitaal vergt. Onderzoekers tonen aan dat niets minder waar is. Zij zochten uit wat het rendement zou zijn wanneer je vanaf begin 2015 elke dag consequent 1 dollar in de Bitcoin zou investeren. Eerlijk is eerlijk, dat is even schrikken. Kijk maar.

Inderdaad, een totale investering van $ 1.858,- had je nu een totaal saldo van $ 22.263,- opgeleverd. Natuurlijk gaan daar het geïnvesteerde bedrag en de belastingen vanaf, maar dan nog zien we een rendement om van te watertanden. Nu is deze strategie niet zomaar wat ‘luchtfietsen’. Sterker nog, deze strategie heeft een naam, namelijk ‘Dollar cost averaging’.  Dat deze strategie van investeren voor de Bitcoin met name op langere termijn tot bijzonder hoge rendementen leidt, zagen we al eerder.

Waarom je geen spijt hoeft te hebben

Het zou maar zo kunnen dat deze cijfers een licht wee gevoel in de maag tot gevolg hebben. Wellicht heb je zelfs spijt dat je deze strategie niet eerder hebt toegepast. Dat is onterecht. Zoals zoveel strategieën komt ook deze strategie van origine uit de klassieke beleggingswereld. Praktisch probleem was echter dat er geen beurs was die de mogelijkheid bood om deze strategie uit te voeren. Er was geen beurs waar je vóór een dollar kon inkopen. Daarbij rekenen veel beurzen een minimum vaste commissie of minimum inleg, waardoor deze strategie ook vanwege de naar verhouding hoge kosten niet aantrekkelijk was. Je hoeft jezelf dus tot nu toe niets te verwijten.

Inmiddels is Dollar cost averaging voor Bitcoin wel mogelijk

Een van de ontwikkelingen die de Bitcoin naar de massa moet brengen is het Lightning Network. Dit is, simpel gezegd, een afgeleide van de normale Blockchain die bijzonder geschikt is voor kleine cryptotransacties. Periodiek (bijvoorbeeld eens per uur of eens per dag) worden de transacties gesaldeerd en wordt het totaal als één transactie op de Blockchain verwerkt. Dit maakt dat het Lightning Network met name geschikt is voor kleine transacties. Ook het beleggen in crypto met een kleine beurs wordt hiermee aantrekkelijker omdat de kosten laag gehouden kunnen worden. Er zijn dus nu cryptobeurzen die gebaseerd zijn op het Lightning Network die wel degelijk de mogelijkheid kiezen om volgens de Dollar cost averaging strategie in de Bitcoin te beleggen. Sparkswap is hiervan een voorbeeld, dat wij overigens niet hebben getoetst en ook niet promoten.

Uiteraard zijn in het verleden behaalde rendementen geen garantie voor de toekomst en raden we je aan altijd eigen onderzoek te doen naar de beleggingsstrategie die bij jou past.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo makkelijk kun je rijk worden met de Bitcoin
Sluiten