Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 5 jun 2018

Bitcoin is zojuist voor de 300e keer ‘doodgegaan’

De nieuwtjes en overdreven voorspellingen rondom Bitcoin vliegen je dagelijks om de oren. 99Bitcoins steekt daar op ludieke wijze de draak mee met zijn Bitcoin Obituary-lijst. Daarin wordt precies bijgehouden hoe vaak Bitcoin volgens grote media dood is gegaan. 

Bitcoin is voor de 300e keer ten dode opgeschreven

Daarin is nu een mijlpaal bereikt. De cryptocurrency is recentelijk namelijk voor de 300e keer ‘dood gegaan’. De bron? Een ‘in memoriam’ van Forbes. De publicatie kwam op 30 mei met een artikel waarin de achilleshiel van Bitcoin werd besproken: de elektriciteit die vereist is om de munten te minen.

Belangrijkste cryptonieuws in je inbox! ?

Schrijf je in voor Ontbytes, en ontvang het belangrijkste cryptonieuws!
[revue_subscribe]

Volgens Forbes onderschatten miners de risico’s die gepaard gaan met die globale energieverbruik. Daarnaast wijst de Amerikaanse publicatie op opkomende problemen zoals de diefstal van elektriciteit en hoe mining-apparatuur op rap tempo duurder wordt.

Bitcoin dood

“Bitcoin miners onderschatten zowel hun energieverbruik als de bedreiging die het vormt richting ordinaire consumenten, ordinaire bedrijven en de planeet waarop we wonen.”

De cryptocurrency stond op het moment van publiceren op 7312 dollar. In december stierf Bitcoin voor de 200e keer, toen stond de koerswaarde nog op 11.000 dollar. Alleen al dit jaar is de munt volgens 99Bitcoins al 62 keer bestempeld als ten dode opgeschreven.

Het laat op een ludieke wijze zien wat voor gekte er omstaat rondom cryptocurrency. De hype die eind vorig jaar lege groei opleverde, werkt ook de andere kant op. Kleine dalingen en slecht nieuws leiden al snel tot blinde paniek en overhaaste conclusies.

Of heeft Forbes toch gelijk, en gaat deze achilleshiel het einde betekenen voor Bitcoin? Hopelijk blijkt dat voor de 300e keer ook niet te kloppen!

?Lees ook: Wanneer moet je in Bitcoin en Ethereum investeren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin is zojuist voor de 300e keer ‘doodgegaan’
Sluiten