Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 nov 2020

Bitcoin lunch: Bitcoin door $ 17.000,-! Citybank dolenthousiast

De lunchtijd is eigenlijk al voorbij, maar dat neemt niet weg dat we met de Bitcoin lunchupdate de stand van zaken voor de Bitcoin en de cryptomarkt bekijken. Vanmiddag vallen vooral de nieuwe koersstijging en de uitermate positieve analyse van de Citybank op.

De stand van zaken voor de Bitcoin en op de cryptomarkt zal menig investeerder een glimlach bezorgen.

Bitcoin nu ook door $ 17.000,-! Cryptomarkt blijft positief

We zagen gisteren tijdens de lunch al dat de Bitcoin weer steeg en die stijging zet door. Sterker nog, voor het eerst sinds de (terugloop na) de recordrally van 2017 noteert de Bitcoin een koers van boven de $ 17.000,-. De koers van de Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven namelijk EUR 14.382,58 ($ 17.048,30) en dat is een stijging van 3,80% ten opzichte van gisteren. Ook de rest van de cryptomarkt is in jubelstemming, want de top 25 cryptomunten laat fikse stijgingen zien, waarbij vooral de Ripple (XRP) met een stijging van 10,01% opvalt. De live cryptokoersen kun je zoals altijd hier bekijken. De stijging van de BTC is opmerkelijk, maar wellicht te verklaren.

Citybank uiterst positief over Bitcoin

Waar banken tot voor kort nog een afkeer van Bitcoin toonden en zich het liefst verre van cryptomunten houden zien we een verschuiving. Deze wordt erg duidelijk wanneer we de recente review van de Citybank bekijken.

In een technische analyse, die je hieronder ziet, maakt analist Tom Fitzpatrick duidelijk hoe hij de Bitcoin ziet. Na een stuk geschiedenis kijkt hij naar de toekomst. ‘Target: Moon” zegt wellicht genoeg. Ook het feit dat de gerenommeerde bank niet uitsluit dat de koers in 2021 $ 318.000,- kan noteren maakt veel twijfelende investeerders razend enthousiast.

De vraag rijst waar dit enthousiasme vandaan komt.

Moet de grote koersrally nog komen?

Het opvallende is dat de Bitcoin wel snel stijgt, maar dat het in de media (nog) opvallend stil is over de ontwikkelingen. Ook het handelsvolume op de cryptobeurzen, waar voornamelijk kleinere beleggers actief zijn, blijft redelijk constant.

Een nadere analyse laat dan ook zien dat het vooral de grote spelers zijn die de koers opdrijven. Zij kopen echter niet op beurzen maar voornamelijk direct, oftewel ‘over the counter’. CZ, de oprichter van Binance, ziet dan ook weinig weerstand voor de koers om door te groeien naar het koersrecord van eind 2017. Ongetwijfeld zal dan de mediabelangstelling en toestroom van kleinere beleggers zijn toegenomen. De kans is daarmee reëel dat de grote koersrally nog komt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Bitcoin door $ 17.000,-! Citybank dolenthousiast
Sluiten