Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 feb 2021

WANT Bitcoin lunch: Bitcoin door $ 51.000,-. Wat nu? Dit bedrijf weet het

Inmiddels zijn de Europese financiële markten na een historische ochtend aan de lunch toe. Wij bekijken de prijs van Bitcoin en de prijzen van andere cryptomunten. Ook bekijken we de verwachting voor de Bitcoin na een nieuw koersrecord en bekijken we welke weg Microsoft kiest.

Uiteraard beginnen we eerst met de live prijs voor Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin vestigt weer koersrecord in gemengde cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 42.493,11 ($ 51.315,05) en vestigt daarmee een nieuw koersrecord. De grootste cryptomunt stijgt 5,16% in waarde ten opzichte van de cryptolunch van gisteren. In de rest van de cryptomarkt zien we een wisselend beeld. Grootste daler is Dogecoin (DOGE), dat 8,82% verliest. Grootste stijger is Monero (XMR), dat in 24 uur een winst van 7,38% noteert. Uiteraard kan je de live cryptoprijzen 24 uur per dag bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Bitcoin vestigt koersrecord. Hoe nu verder?

Nadat we gisteren al zagen dat de Bitcoin op sommige beurzen de magische $ 50.000,- passeerde zien we nu over de hele markt dat de koers boven $ 51.000,- beweegt. Uiteraard is de vraag hoe verder. Zoals vaker zijn de meningen verdeeld.

Crypto-veteraar Peter Brandt waarschuwt bijvoorbeeld voor de groeibeweging van de grootste cryptomunt. Deze is parabolisch. Hij voorziet dat als de parabool doorbroken wordt er een gigantische correctie komt. Hij verwijst naar het einde van de vorige parabool in begin 2018. Toen volgde een koerscorrectie van 80% en hij sluit niet uit dat dit nu weer gebeurt.

Zijn opmerking over 80% correctie deelde hij in de draad onder bovenstaand bericht. Aan de andere kant van het spectrum staan de technische indicatoren op korte termijn. Deze laten zien dat er nog genoeg ruimte is voor een groei en hinten zelfs op een volgende rally richting $ 100.000,-.

Vergeet Peter Brandt één cruciaal verschil in zijn analyse?

Nu zijn wij de laatste om stelling te nemen tegen een trading legende, maar toch moeten we één karakteristiek verschil met de situatie van 2018 benoemen. Toen hadden institutionele partijen namelijk niet of nauwelijks interesse om in Bitcoin te beleggen en dat is nu anders. Zo blijkt uit recent onderzoek dat 5% van de zakelijke beslissers van plan is om in Bitcoin te investeren als onderdeel van hun vermogensbeheer.

Microsoft heeft keuze gemaakt en doet niet mee

Een van de partijen die niet tot de 5% behoort is, naar het zich laat aanzien, Microsoft. Directeur Brad Smith liet weten dat men op korte termijn geen plannen heeft om Tesla te volgen met een forse investering in Bitcoin. Aan de andere kant sluit hij niet uit dat dit in de toekomst anders zal worden.

Hoe te handelen in Bitcoin in onzekere omstandigheden

Zoals we al eerder zagen gaat de Bitcoin met dit koersrecord onbekende wateren in. Technische en fundamentele analyses zijn nog niet getest op dit niveau en bovendien zijn de meningen van experts, zoals je hiervoor zag, verdeeld. Des te meer redenen om jouw eigen onderzoek te doen. Onze collega’s van Tradeincrypto.com zetten in een uitgebreid artikel uiteen hoe je kunt handelen in BTC in een onzekere markt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin lunch: Bitcoin door $ 51.000,-. Wat nu? Dit bedrijf weet het
Sluiten