Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 apr 2020

Bitcoin vliegt door $ 8.800,- en brengt markt in jubelsteming

We hebben de afgelopen weken rustige tijden gezien voor de Bitcoin. Dat bleek echter stilte voor de storm die sinds het begin van de week is los gebarsten. Ook vandaag is het weer genieten op de cryptobeurs. De Bitcoin passeerde vanochtend de $ 8.000,- en lijkt de versnelling gevonden te hebben. De vraag is wat we nu kunnen verwachten. Wij analyseren en zetten de zaak op een rij.

Wat gebeurde er vandaag met de Bitcoin?

Zoals we vanmiddag in de analyses zagen steeg de Bitcoin fiks. In het weekend speelde de koers nog met $ 7.500,- en inmiddels zijn we vanmiddag de $ 8.000,- gepasseerd. Vraag was natuurlijk of we weer een terugval of consolidatie zouden zien, maar het tegendeel bleek waar. De Bitcoin lijkt te versnellen en op het moment van schrijven noteert de live koers ruim $ 8.800,-. De cryptomunten volgen dit beeld en de hele top 10 noteert winsten in dubbele cijfers. Dit leidt tot optimisme en – zoals zo vaak – her en der tot gefronste wenkbrauwen.

Cryptolegende Peter Brandt ziet genoeg ruimte.

Door deze snelle groei neemt het vertrouwen van investeerders toe en heeft de Bitcoin de weerstanden die voorzien waren op $ 8.200,- en $ 8.300,- voor nu achter zich gelaten. Dit is in lijn met de bevindingen van cryptolegende Peter Brandt. Hij voorziet dat de koers rond de halving (over 14 dagen) op minimaal $ 9.300,- zal liggen. In dit tempo is hij zelfs nog voorzichtig.

Technische analyses bieden alleen koopsignalen

Door de snelle stijging van de koers van BTC wordt het enthousiasme in de markt aangewakkerd. Het volume stijgt dan ook naar hoogtes die we begin dit jaar zagen. Ook de optiebeurzen laten zien dat de FOMO voor de Bitcoin halving eraan komt. Daarnaast heeft de Bitcoin inmiddels het gouden kruis gevormd. Kortom, de technische analyses schreeuwen koopsignalen.

Kritische geluiden blijven klinken

Uiteraard zijn er, juist in deze omstandigheden, ook analisten die waarschuwen dat we naar een enorme ‘bull trap’ kijken. Zij sluiten nog steeds niet uit dat de Bitcoin onder de $ 1.000,- zal en misschien wel moet duiken voor er een nieuwe bull run plaats kan vinden.

Onze verwachting richting Bitcoin halving

Als we ervan uitgaan dat er buiten de cryptomarkt totaan de halving geen vreemde dingen meer gebeuren voorzien we dat er ruimte is tot stijging. Uiteraard kan dit niet zonder her en der een kleine correctie of consolidatie te zien. Hoe dichter dat moment voor de halving ligt, hoe lager de impact van zo’n gezonde correctie. Een echte koersval voorzie ik pas na de halving, wanneer mocht blijken dat de koers niet direct recordrendementen duidt. Dit is in lijn met eerdere langjarige voorspellingen. Uiteindelijk geloof ik dat we de koersverwachting van Nederlander ‘Plan B’ best eens werkelijkheid zouden kunnen zien worden. Uiteraard is het juist nu des te belangrijker om jouw eigen onderzoek te doen en een rationele strategie te bepalen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Reageer op artikel:
Bitcoin vliegt door $ 8.800,- en brengt markt in jubelsteming
Sluiten