Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 januari 2020

Bitcoin breekt door $ 9.000,-. Wat verwachten we nu?

Na een korte stap terug in het weekend zit de Bitcoin weer stevig in de lift. De koers van de belangrijkste cryptomunt beweegt nu iets boven de $ 9.000,- en lijkt daarmee deze psychologische grens nu wel te doorbreken. De vraag is wat we verder kunnen verwachten. Wij kijken naar de oorzaken, diverse analisten delen hun visie en wij proberen een conclusie te trekken.

Waarom stijgt de koers van de Bitcoin

In onze bijdrage van gisteren hebben we al laten zien welke invloed het Corona-virus en de technische analyses hebben. Daarbij zien we dat het totaal aantal investeringen snel groeit. De markt is inmiddels weer bijna op $ 250 miljard en daar is hij sinds november niet meer geweest. Ook zien we dat het handelsvolume in Bitcoin weer snel toeneemt. Tot slot zien we dat de Bitcoin zich voorbereidt op de maand februari, die in de regel bullish is en de komende Bitcoin-halving in mei. Daarnaast zien we dat er onzekerheid is op andere beleggingsmarkten.

Wat verwachten analisten als de Bitcoin voorbij $ 9.000,- komt?

De belangrijkste vraag is of de Bitcoin stabiel boven de $ 9.000,- kan blijven. De eerste signalen lijken daar wel op. Zo leert een technische analyse dat de Bitcoin uit het ‘falling wedge’ patroon breekt en ook het ‘inverse head-shoulder patroon’ doorbreekt. Het eerstvolgende kritieke meetpunt is nu het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen. Als de Bitcoin daarboven blijft lijkt de weg naar verdere groei open te liggen.

Uiteraard zijn er ook nu technische factoren die indiceren dat er een terugval kan komen. Zo signaleert deze trader een kunstmatige parabolische koersstructuur die een bear-beweging moet verbloemen.

Conclusie over de Bitcoin en de $ 9.000,- grens

De Bitcoin heeft deze keer een betere uitgangspositie om de grens van $ 9.000,- sterk(er) te passeren. Hiermee ligt de weg naar verdere koersstijging open. Uiteraard is bekend dat eerdere aanvallen op deze psychologische grens mislukten. We zagen toen echter steeds een kleine correctie, consolidatie en volgende aanval. Intussen zijn er, met name in de fundamentele analyse steeds meer aspecten die een verdere koersstijging steunen. Het blijft dan ook spannend op de cryptobeurs.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin breekt door $ 9.000,-. Wat verwachten we nu?
Sluiten