Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 feb 2019

De echte waarde van Bitcoin: gereputeerde analist is weer optimistisch

Tom Lee is een bekende naam in de cryptowereld, als expert bij Fundstrat Global Advisors. De immer optimistische analist denkt nog steeds dat Bitcoin 25,000 dollar waard gaat worden, maar dat “de timing zeer lastig kan gaan worden.”

De echte waarde van Bitcoin

De beste man zei eind vorig jaar nog uit de voorspellings-game te gaan stappen. Dat doet hij nu gedeeltelijk ook: Lee noemt geen data of timeframes meer voor de realisatie van de fair value. Maar wat die zogenaamde fair value behelst, wil hij wel kwijt: 25,000 dollar dus.

Dat bedrag kennen we, gezien Tom Lee vorig jaar meermaals herhaalde dat BTC 25,000 dollar waard zou zijn voor het einde van 2018. Dat is niet gebeurd, waarover hij het volgende tegen Fox Business zei:

“Het is een grote teleurstelling, zowel qua prijs als qua timing. Vorig jaar was een jaar waarin de cryptobubbel zich aan moest passen, we dachten dat Bitcoin dat wel op de een of andere manier zou overleven. Dat is helaas niet het geval geweest. BTC werd samen met de rest van de markt massaal verkocht.”

Spijt?

Vervolgens werd de analist gevraagd of hij achteraf gezien baalt dat hij überhaupt vorig jaar die voorspelling deed. Daarop antwoordde Lee het volgende:

“Vreemd genoeg, denk ik juist dat het een eerlijke, goede waarde is voor Bitcoin. Ik sta er dus nog steeds achter. Het is enkel de timing die lastig wordt. Bitcoin heeft de afgelopen 10 jaar al vier keer meer dan 70 procent van zijn waarde ingeleverd, maar elke keer zorgde herstel voor een nieuwe recordwaarde. Dat wijst er op dat Bitcoin veerkrachtig is. Crypto is een asset-klasse, gedreven door vooral millenials en buiten de Verenigde Staten is er veel interesse.”

Maar goed, een datum kon de interviewer dus niet uit Lee trekken. Ook zal de analist voorlopig niet voorspellen wanneer de bear market tot een einde komt. Op 13 december zei hij nog het volgende tegenover cliënten:

“We worden er moe van dat we continu naar targets gevraagd worden. Vanwege de inherente volatiliteit van crypto stoppen we met het melden van timeframes voor de realisatie van de fair value.” Sindsdien heeft Lee geen prijzen meer genoemd, tot nu dus.

De kans dat hij gelijk heeft, lijkt echter alsmaar kleiner te worden. Wellicht komt er zelfs een nucleaire cryptowinter aan. Hier lees je waarom.

Reageer op artikel:
De echte waarde van Bitcoin: gereputeerde analist is weer optimistisch
Sluiten