Robert Kroes
Robert Kroes Tech 2 okt 2020

Bitcoin grieperig met milde symptomen door COVID Trump

Het nieuws dat president Trump besmet is met COVID 19 zorgt voor koersdalingen op de financiële markten. Voor Bitcoin blijft deze waarschijnlijk beperkt tot een griepje. Wij leggen dit uit.

Zoals gebruikelijk kijken we ook vandaag eerst naar de stand van de Bitcoin bij het sluiten van de Europese markt.

Bitcoin en cryptomarkt in de min door COVID-besmetting Trump

Nadat de Bitcoin gisteren al een tik kreeg door onverwacht nieuws uit Amerika is het vandaag niet anders. Het nieuws van de COVID-besmetting van Donald Trump zorgde wereldwijd voor dalende markten. De Bitcoin vormt daarop geen uitzondering. Op het moment van schrijven noteert de BTC een koers van € 8.983,22 ($ 10.516,34), oftewel een verlies van 2,71% en zoals je in het overzicht van live cryptokoersen kunt zien is dit verlies minder zwaar dan bij veruit de meeste andere cryptomunten uit de top 25. Dit komt deels omdat de BTC alweer herstelt. Op het laagste punt stond de koers rond $ 10.300,-.

Hoe is het koersverloop van de Bitcoin verklaarbaar?

Dit herstel is verklaarbaar, want in tijden van onzekerheid wordt de BTC vaak populairder. Uit analyses van de dominantie van de Bitcoin en de marktkapitalisatie blijkt ook dat veel investeerders wel pas op de plaats maken door hun cryptobezit om te zetten in stable coins (de Bitcoin-dominantie is laag) maar slechts gedeeltelijk uit de markt gaan (de marktkapitalisatie herstelt).

Wacht BTC een verdere koersdaling?

Net als gisteren zien we dat de BTC meedeint op algemene schokgolven in de markt. Incidentele koersdalingen zijn dan ook niet uit te sluiten. Een structurele koersdaling is volgens experts echter onwaarschijnlijk. Zoals we gisteren al zagen lijkt de trend voor BTC bullish zolang de koers boven de $ 10.000,- blijft.

Ook na het nieuws over Trump blijven analisten optimistisch. Zij verwachten niet dat de BTC, net als de Dow Jones, in een koersval terecht komt. De inflatiemaatregelen die aangekondigd worden zijn daar deels debet aan. Ook de beperkte gevolgen van de acties tegen Bitmex dragen bij. Het feit dat BTC de $ 10.500,- (vooralsnog) weet te houden stemt analisten dan ook positief.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Reageer op artikel:
Bitcoin grieperig met milde symptomen door COVID Trump
Sluiten