WANT Crypto update: Bitcoin en cryptomarkt op tilt in Amerikaanse handel

Tech Robert Kroes 14 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn ook de Amerikaanse financiële markten dicht. Het blijkt dat de aanstaande lancering van de aandelenverkoop van Nasdaq de prijs van Bitcoin en prijzen van top 25 cryptomunten hoog opdrijft. Wij bekijken wat handelaren na het koersrecord van de Bitcoin verwachten. Ook bekijken we meer details van de aanstaande beursgang van Coinbase.

We beginnen met de actuele prijzen van de Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

Bitcoin blijft recordkoers volhouden, cryptomarkt stijgt snel

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin nog steeds een recordkoers van EUR 52780,50  ($ 63.013,29) en dat is een stijging van 5,29% ten opzichte van gisteravond. Vraag is hoe hoog het nieuwe koersrecord gaat worden. We zijn duidelijk op recordkoers, want het oude record stond op $ 61.128,-, maar omdat de prijs nog steeds stijgt hebben we nog geen nieuw vast record kunnen noteren.

Ook de rest van de cryptomarkt is, op een enkele uitzondering na, bijzonder bullish. Grootste uitzondering is BinanceCoin (BNB), dat 7,33% verlies noteert. Er zijn echter veel stijgers, waarbij Ripple (XRP) de lijst aanvoert met een winst van 31,46 % in 24 uur. Dogecoin (DOGE) zit daar vlak achter met 30,39%, maar zoals je in het overzicht van Tradeincrypto.com kunt zien zijn er veel meer live cryptoprijzen die dubbele cijfers noteren.

Ripple (XRP) wint eerste rechtszaak

De koersstijging van Ripple (XRP) staat in ieder geval voor een groot deel los van de aanstaande beursgang van Coinbase. Deze stijging laat zich namelijk verklaren door dat Ripple (XRP) de eerste rechtszaak over de vraag of de munt een security is of niet gewonnen heeft.

Deze zaak was echter niet tegen de SEC, maar tegen een investeerder die vond dat hij op valse gronden had geïnvesteerd omdat Ripple (XRP) hem mee had moeten delen dat de munt een security was. De rechter gaf echter aan dat dit niet duidelijk is en ook niet duidelijk bewezen was door de eiser, de Tentragon Financial Group. Zij werd dan ook veroordeeld tot het betalen van zo’n 2,5 miljoen Britse Ponden.

Overigens waren er ook (voor Ripple) positieve ontwikkelingen in de zaak tegen de SEC. Naar aanleiding van de eerdere afwijzing om de boekhouding van hoofdpersonen in te zien diende de advocaat van Riple een verzoek tot niet vervolging van beide hoofdpersonen in. Hoewel de rechter daarover nog geen uitspraak deed lijkt het verzoek kansrijk.

Voor het overige lijkt de markt in de ban van de IPO van Coinbase op Nasdaq.

Aandelen Coinbase vanaf morgen verhandelbaar op Nasdaq

We zagen vanmiddag al dat de cryptoprijzen opgestuwd worden door de beursgang van Coinbase. Dat verband legden we hier uit. Inmiddels is bekend dat de aandelen in de besloten voorverkoop zijn verhandeld voor $ 250,- per stuk, waarmee het bedrijf gewaardeerd is op zo’n $ 65,3 miljard.

Hiermee hebben we een referentiekader voor wanneer de Nasdaq opent en de eerste koers voor het aandeel met ticker COIN wordt genoteerd.

Hoe zien handelaren het vervolg na nieuw koersrecord Bitcoin?

Inmiddels noteerde de Bitcoin een koersrecord. Hoewel de koersstijging nog doorzet noteert men het record voorlopig op $ 63.478,-. Hoewel de analisten het erover eens zijn dat de Bitcoin op lange termijn nog steeds erg bullish is verschillen de meningen over de korte termijn. Vooralsnog lijkt het vooral de vraag hoe de markt reageert als Coinbase morgen live is. We gaan dus weer een spannende dag tegemoet.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen