Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 21 jan 2019

Balen: ‘Belangrijkste stap van Bitcoin komt niet in 2019’

Crypto-ondernemer en analist Brian Kelly werd tijdens de Crypto Finance Conference op 18 januari in Zwitserland geïnterviewd. Daar claimde hij dat Bitcoin in 2019 geen kans zal maken op een exchange-traded fund (ETF).

Bitcoin ETF

Dat is een stap die volgens veel analisten belangrijk is voor het slagen van de munt. Een ETF zou volgens hen voor de erkenning en legitimering zorgen die nodig is om geinteresseerde institutionele partijen over de drempel te doen stappen.

Toch zul je daar dus nog even geduld voor moeten hebben, als we Brian Kelly moeten geloven. Vergis je echter niet: de gereputeerde investeerder is zeer optimistisch. Hij verwacht dat 2019 een stuk beter voor BTC uit zal gaan pakken dan 2018.

Volgens heb zijn we “zeer dichtbij het einde van de bear market, maar een lagere dip zou mij niet verrassen.” Oftewel, de markt moet wellicht eerst nog voor diepere dalen gaan alvorens Bitcoin weer omhoog schiet.

“In 2019 zal de focus op munteenheden nog groter zijn, want er is best wat geopolitieke spanning in de wereld. We zullen zien dat een aantal wereldwijde macro-spelers Bitcoin gaan gebruiken als een alternatief voor hun goud-positie, of als een manier om zich te beschermen tegen de fluctuaties van fiatgeld.”

Waarom?

Ook rekent Kelly op meer acceptatie van Bitcoin vanuit mainstream investeerders. Toch rekent hij dus niet op een ETF. Een Bitcoin ETF zou betekenen dat er een investeringsfonds zou ontstaan die de waarde van de onderliggende asset zou bijhouden op de beurs, waarop men er dan ook in kan handelen.

Voor traditionele investeerders zou dat een groot deel van het gedoe en de risico’s rondom Bitcoin wegnemen. Oftewel, Bitcoin wordt daarmee toegankelijker. Juist daarom wordt de Bitcoin ETF gezien als de laatste stap richting een grote explosie voor ‘s werelds grootste cryptocurrency.

In 2018 heeft de Amerikaanse SEC meerdere aanvragen voor een Bitcoin ETF ontvangen. Zelfs de Winklevoss-broers, die hun fortuin verdienden met Facebook, deden een poging. Vooralsnog is echter geen enkele aanvraag goedgekeurd.

Kelly denkt dat de SEC niet in de nabije toekomst van gedachten zal veranderen, “er is namelijk teveel nog niet opgehelderd of opgelost.” Volgens Kelly zal dat dan ook nog meer dan een jaar duren.

?Check ook: Hoe populair is Bitcoin? Het aantal transacties verrast

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CoinTelegraph

Reageer op artikel:
Balen: ‘Belangrijkste stap van Bitcoin komt niet in 2019’
Sluiten