Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 6 aug 2018

Bitcoin en Ethereum leveren in door bottleneck: flinke klappen in verschiet

De tweede helft van 2018 begon rooskleurig voor Bitcoin. Na maanden aan dalingen leek het momentum eindelijk in het voordeel van de cryptocurrency te werken. Plafond na plafond werd doorbroken, met een flinke stijging in het verschiet. Was dit de explosie die men al maanden voorspelde?

Bitcoin en Ether hebben het moeilijk

Wellicht toch niet. Het afgelopen weekend kreeg de markt flinke klappen. Misschien niet zo erg als het afgelopen half jaar, maar toch was het even schrikken. Ondertussen is het alweer maandag. Een nieuwe week, nieuwe kansen.

Waar de markt de afgelopen dagen een flink deel aan marktwaarde in moest leveren, werd de afgelopen 24 uur een deel alweer gecompenseerd. Altcoins zoals Digibyte, Polymath en 0x toonden allemaal flink herstel. De totale marktwaarde staat daarmee weer op 258 miljard dollar.

Bitcoin daling

Bitcoin klom de afgelopen 24 uur weer naar de 7160 dollar, maar dat is nog steeds pijnlijk ten opzichte van vorige week. Toen stond de cryptocurrency nog op 8500 dollar. Bovendien dook de munt de afgelopen uren weer terug naar de 7100 dollar.

Ook Ethereum heeft het zwaar, na een kleine piek op de 413 dollar. Wanneer het volume van beide munten de komende uren niet herstelt, zullen ze waarschijnlijk vandaag nog onder respectievelijk 7000 dollar en 400 dollar zakken.

Er is nog geen reden om je echt zorgen te maken, maar op de korte termijn zullen Bitcoin en Ether waarschijnlijk nog klappen incasseren

Volume blijft bottleneck

Die kleine pieken en dalen zijn allemaal maar tijdelijk, een spelletje op de korte termijn. De oorzaak erachter is echter allesbehalve een kort termijn-situatie. Het gebrek aan volume en daarmee momentum is namelijk al enkele maanden een bottleneck voor Bitcoin.

Sinds 24 juli toonde Bitcoin telkens flinke groei, maar zonder het volume om het prijspeil in stand te houden. Vandaag zakte het volume van Bitcoin zelfs naar de 3.7 miljard dollar, het laagste punt sinds 21 juli. Nou niet bepaald een degelijke basis voor verdere groei.

Het volume van Ether is er nog matiger aan toe. De teller staat op 1.4 miljard dollar, waarmee de cryptocurrency de helft sinds halverwege juli heeft ingeleverd. Toen stond de teller namelijk nog op 3 miljard dollar.

Cryptomarkt Bitcoin

In tegenstelling tot Bitcoin en Ether, de twee grootste cryptomunten van dit moment, wist Tether wel de afgelopen dagen in waarde te stijgen. Dat wijst meestal op een correctie op de korte termijn, omdat investeerders tijdelijk hun investering linken aan de Amerikaanse dollar. Hier lees je hoe dat werkt en wat Tether zo bijzonder maakt.

Oftewel, wanneer Bitcoin dus op zijn huidige volumeniveau blijft hangen, dan zal de prijs hoogstwaarschijnlijk onder de 7000 dollar duiken. De stap naar de 6500 dollar is vervolgens klein. Komt dan toch de voorspelling alsnog uit dat de munt eerst naar 5000 dollar zal zakken, om vervolgens alsnog te exploderen?

Het zal in ieder geval niet aan het goede nieuws liggen. De afgelopen dagen kwam positieve ontwikkeling na positieve ontwikkeling voorbij. De New York Stock Exchange, Starbucks en Microsoft zijn allemaal bezig met initiatieven waarbij Bitcoin een grote rol speelt.

Oftewel, waar de munt echt praktisch gebruikt wordt. Nu is Bitcoin nog vooral een belofte, een technologie. Voor daadwerkelijke groei op de lange termijn zal de cryptocurrency in ieder geval deels zij belofte waar moeten maken.

Er is dus nog geen reden om je echt zorgen te maken, maar op de korte termijn zullen Bitcoin en Ether waarschijnlijk nog klappen moeten incasseren. De bull cycle wordt voorlopig dus nog even gepauzeerd.

Lees ook: Eigenlijk gebruikt niemand Bitcoin om er iets mee te kopen

 

Reageer op artikel:
Bitcoin en Ethereum leveren in door bottleneck: flinke klappen in verschiet
Sluiten