Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 apr 2018

Bitcoin en Ethereum hebben slechtste kwartaal ooit achter de rug

Het moge duidelijk zijn dat 2018 niet zo lekker begon voor de cryptomarkt. Na de astronomische groei van eind vorig jaar, kwam de onvermijdelijke correctie voor munten als Bitcoin en Ethereum. Nu het eerste kwartaal achter de rug is, kunnen we de balans opmaken.

Bitcoin en Ethereum slechtste kwartaal achter de rug

Bitcoin en Ethereum zijn met afstand de grootste cryptocurrencies van dit moment. Hoe zag hun eerste kwartaal eruit? Data van CoinMarketCap heeft een duidelijk antwoord: belabberd. Sterker nog, het was Bitcoin’s en Ethereum’s slechtste eerste kwartaal ooit.

Althans, als je naar de koerswaardes kijkt. De totale waarde van de gehele markt lag gisteren op 277 miljard dollar. Ter vergelijking: 20 januari was dat nog 636 miljard dollar. Januari leek dus goed te beginnen, maar al snel zette de daling in.

Ethereum Bitcoin

Bitcoin zit op het moment van schrijven op 7393 dollar. Dat is een stuk beter dan het absolute dieptepunt van het eerste kwartaal. Dat was een koerswaarde van 6099 dollar, op 6 februari. Maar ja, de cryptocurrency begon 2018 met een koerswaarde van 17.705 dollar.

Geen klein verschilletje dus. Ook Ethereum werd niet gespaard. De munt zag een dipje van 47,7 procent, met een dieptepunt van 369 dollar. Begin januari zat Ethereum nog op 1400 dollar. De dalingen zijn grotendeels het gevolg van wereldwijde regulatie en het verbannen van reclame op verschillende platformen.

Analisten voorspellen flinke koersstijgingen voor de komende maanden, vooral met de interesse van grote banken in het achterhoofd. Aan de andere kant blijft het een onvoorspelbare markt

Op naar een stabiele markt?

Overigens zijn dat soort maatregelen nu even pijnlijk, maar legitimeert het uiteindelijk de markt. Nu is het nog een soort Wilde Westen, zoals we in dit artikel beschrijven. Vol met onwetendheid, scams, onduidelijkheid en volatiliteit.

Volgens experts kunnen regels en het ingrijpen van instanties juist stabiliteit introduceren in de cryptomarkt. Maar ja, dan is de periode van astronomische groei waarschijnlijk ook voorbij. In ruil daarvoor zal de keerzijde ook minder vaak voorkomen: razende dalingen.

Ethereum Ether Cryptocoin Blockchain

Hoe lang dat nog gaat duren, blijft de vraag. Analisten voorspellen flinke koersstijgingen voor de komende maanden, vooral met de interesse van grote banken in het achterhoofd. Aan de andere kant blijft het een onvoorspelbare markt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

?Lees ook: Je kunt gratis Bitcoins minen met je smartphone, maar is het de moeite waard?

Reageer op artikel:
Bitcoin en Ethereum hebben slechtste kwartaal ooit achter de rug
Sluiten