Robert Kroes
Robert Kroes Cryptocoins 14 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Liefde is… samen investeren in Bitcoin, Ethereum en Ripple

Bij Bitcoin-investeerders is de liefde voor de koersen vaak het sterkst als deze snel stijgen. Dat is een mooie gelegenheid om op Valentijnsdag eens te bekijken of de echte Bitcoin-belegger wat liefde op de koersborden kan verwachten. Wij sloegen het ontbijt op bed van tafel en doken in de geschiedenis van de Bitcoin en andere cryptomunten.

De Bitcoin op Valentijnsdag

Valentijnsdag lijkt de Bitcoin goed gezind. Sinds 2015 weet de koers, met uitzondering van vorig jaar, steeds positieve resultaten te noteren. Gemiddeld stijgt de koers op deze dag van de liefde met 4,73%. 2018 spande met een resultaat van meer dan 9% de kroon.

Altcoins hebben ook een romantische aanleg

De belangrijkste Altcoins, Ethereum (ETH) en Ripple (XPR) krijgen ook warme gevoelens van de dag van de liefde.

Ethereum (ETH) is wispelturig

Ethereum (ETH) is het meest wispelturig. De koers stijgt op Valentijnsdag sinds 2016 gemiddeld weliswaar met 3,92%, maar moest in 2016 en 2019 zonder liefde afsluiten. De passie van 2017, toen een koerswinst van 14,5% genoteerd werd, maakt voor het gemiddelde echter een hoop goed.

Ripple (XRP) blind van Bitcoin-liefde?

De derde grootste cryptomunt lijkt met Valentijnsdag een oogje op de koers van de Bitcoin te hebben. De correlatie is namelijk liefst 65%. Ook hier zien we dat 2018 de meeste liefde bood met een stijging van liefst 10,15%, terwijl ook hier 2019 liefdeloos voorbij ging. Gemiddeld stijgt de koers van de Ripple (XRP) 3,28% op de meest liefdevolle dag van het jaar. In onderstaande grafiek zie je de liefdesbrieven van de drie belangrijkste cryptomunten naast elkaar.

Bitcoin, Ethereum en Ripple koersen tonen liefde op Valentijnsdag
Bitcoin, Ethereum en Ripple koersen tonen liefde op Valentijnsdag bron: Cointelegraph

Conclusie over investeren in Bitcoin, Ethereum en Ripple op Valentijnsdag

Met een gemiddelde winst van 3% lijkt investeren op Valentijnsdag dus een teken van echte liefde. Sterker nog, de investeerder die de afgelopen jaren alleen cryptomunten kocht op Valentijnsdag kan inmiddels een rendement van 24% op Bitcoin, 20% op Ethereum en 16% op Ripple (XRP) noteren.

Als we dan ook nog zien dat de koersen op de vrijdag het laagst staan en de crypto-analyse van vandaag een break-out voorspelt kan Valentijnsdag 2020 ook wel eens liefdevol worden voor de investeerder die dit jaar de stap maakt. Wat je ook kiest, namens WANT Happy Valentine!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Liefde is… samen investeren in Bitcoin, Ethereum en Ripple
Sluiten