Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 19 sep 2018

Bitcoin toont veelbelovend momentum (en Ripple groeit explosief)

Eindelijk tonen altcoins weer potentie. Cardano en Ripple (XRP) zijn in de afgelopen 24 uur met tien procent in waarde gestegen. Bitcoin bleef stabiliteit tonen, als koploper van het herstel.

Ripple schiet omhoog, Bitcoin blijft stabiel

Eerder deze week dook de totale marktwaarde richting de 190 miljard dollar. Daardoor werd het even spannend: ging de markt door de psychologische bodem van 185 miljard dollar zakken? Dat is het dieptepunt van 2018.

Dat gevaar is vooralsnog gelukkig dus geweken. Bitcoin is stabiel gebleven rondom de 6300 dollar. Het handelsvolume van de cryptocurrency verhinderde verdere groei. Daardoor was de 6500 dollar, een punt dat op 16 september werd aangetikt, nog iets te hooggegrepen.

Toch is er goed nieuws, want Bitcoin heeft eindelijk weer een handelsvolume van 4 miljard dollar. Daarmee is het volume binnen drie dagen met 26 procent gestegen, en wordt er momentum opgebouwd waarop verdere groei kan ontstaan.

Bitcoin Erik voorhees

Die snelle groei in volume en de prestaties van altcoins als Ripple zal naar verwachting gaan zorgen voor een rally op de korte termijn. Geen grote correctie, maar een hoopvol sprongetje. Analisten verwachten dat Bitcoin de plafonds van 6500 dollar, 6600 dollar en 6800 dollar zal gaan testen.

Ook wanneer die prijsniveaus worden doorbroken, is de strijd nog niet gestreden. De cryptocurrency zal een stabiel volumeniveau vol moeten houden om een nieuwe bodem te realiseren. Sinds begin augustus lukt het Bitcoin maar niet om uit de 6000 dollar-regio te breken.

Opnieuw: uit volume resulterend momentum is de oplossing van deze situatie. Als het volume van 4 miljard dollar in stand blijft voor een paar weken, dan is een corrigerende rally richting de 7000 dollar volgens experts zeer waarschijnlijk. Vooral als de wereldwijde cryptomarkt beseft hoe oversold de munt is.

Tot slot is er nog meer goed nieuws. De Britse overheid heeft benadrukt hoe belangrijk het is dat de lokale blockchain-sector groeit, zodat Engeland competitief blijft op dit vlak. Alleen al in de afgelopen maanden is er meer vooruitgang geboekt op het vlak van regulatie en adaptatie, dan in de afgelopen vijf jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CCN

Reageer op artikel:
Bitcoin toont veelbelovend momentum (en Ripple groeit explosief)
Sluiten