Tech 7 jan 2019 Noah Korevaar

Bitcoin stijgt explosief in enkele minuten, maar juich niet te vroeg

Bitcoin is voor het eerst sinds kerstavond weer boven de 4000 dollar uitgestegen. Op het moment van schrijven is ‘s werelds grootste cryptocurrency 4070 dollar waard. De laatste stappen werden binnen enkele minuten gezet met een sprong van zes procent.

Bitcoin stijgt snel

Is het de voorbode van een grote rally op de korte termijn? Reken er maar niet op, althans, als we prominente investeerders moeten geloven.

De stijging van 20 procent in handelsvolume was hoopgevend, en de psychologische grens van 4000 dollar is zelfs cruciaal.

Juich niet te vroeg

Toch is het volgens de gereputeerde crypto-analist DonAlt niet genoeg om het startschot voor een trend reversal te geven. Ook niet op de korte termijn.

Hij is blij met het teken van leven, maar waarschuwt voor 7 januari. Dan voeren twee van de grootste Bitcoin-exchanges gepland onderhoud uit. Dan hebben we het over BitFinex en BitMEX.

Beide platformen zetten dan ook tijdelijk alle trading stil. Als Bitcoin de hele dag boven de 4000 dollar weet te blijven, dan is er hoop voor een verdere stijging. In het algemeen houden veel investeerders echter een slag om de arm:

“Een nieuwe dag, en weer een matige beweging. Is dit de top? We kunnen gaan kijken naar 180 miljard dollar als de 140 miljard dollar aan wordt getikt, anders is er niet veel om enthousiast door te worden,” aldus de analist The Crypto Dog.

Saaie eerste helft 2019

De kans is dus aanwezig dat Bitcoin nog in januari boven de 4500 dollar uit gaat komen. Toch is de angst voor een naderende bodem nog steeds reëel. Pas wanneer de cryptocurrency stabiel boven de 6000 dollar uit weet te stijgen, kunnen we met meer zekerheid concluderen dat de bodem bereikt is.

Verwacht echter niet een spannende eerste helft van 2019. Met volatiliteit in de huidige price range hoef je volgens analisten niet op grootse groene cijfers te rekenen. Verschillende prominente analisten rekenen op stabiele doch saaie eerste twee kwartalen.

De komende dagen draait in ieder geval alles om het volume van BTC. De afgelopen twee weken lag dat dagelijkse volume boven de 4 miljard dollar, maar onder het gemiddelde dagelijkse volume van 4.5 miljard dollar.

Op het moment van schrijven staat de teller echter boven de 6 miljard dollar. Als Bitcoin dat volume de komende dagen in stand kan houden, dan kan de 4500 dollar eerder bereikt gaan worden dan verwacht.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin stijgt explosief in enkele minuten, maar juich niet te vroeg
Sluiten