Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 24 jun 2019

Momentum Bitcoin blijft ‘insane’: tijd voor nieuwe explosie altcoins?

Bitcoin heeft een ijzersterke week achter de rug, zoals je vast al voorbij hebt zien komen. De munt wist een stevige groei van 16 procent neer te zetten. Voor het eerst sinds begin dit jaar kwam de cryptocurrency boven de 10.000 dollar uit. What’s next?

Bitcoin explodeert

Waar je Bitcoin de afgelopen maanden gerust ‘saai’ kon noemen, maakt de munt opeens weer de chaotische sprongen die we gewend zijn. Luke Martin, een bekende trader in crypto, noemt het momentum van Bitcoin ‘insane’.

Hij wijst erop dat de munt wel degelijk kleine correcties moet incasseren, maar dat de munt op zo’n hoog tempo stijgt in waarde dat elke tegenslag volledig geabsorbeerd wordt. Daardoor blijft de trend op de korte termijn in stand, aldus Martin. Hij verwacht dan ook geen flinke klap op de korte termijn, iets wat andere analisten wel voorspellen.

Voor vrijwel elke asset geldt immers dat langzame doch gedegen groei langer stand houdt dan explosieve sprongen. Het volume van Bitcoin is echter zo solide dat men verwacht dat het momentum de komende weken door kan zetten.

Op de tien grootste exchanges heeft de cryptocurrency een dagelijks handelsvolume van 500 miljoen dollar. Sterker nog, de afgelopen dagen tikte de munt de 1.5 miljard dollar aan. Met als hoogtepunt een korte piek richting de 2 miljard dollar.

“Het BTC momentum is op dit moment echt insane. Nadat gisteren de 11.2k dollar werd bereikt, kwam er een scherpe dip van bijna 10 procent. Dat is nog niet eens 24 uur geleden en nu is de dip al volledig verdwenen. De prijs zit nog maar 100 dollar van het jaarlijkse hoogtepunt af, opnieuw,” aldus Martin.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Sinds december 2018 is Bitcoin van 3150 dollar richting de 11200 dollar gestegen. Doordat de munt nog ver onder zijn hoogtepunt van eind 2017 zat, hoor je daar echter weinig over. Terwijl we het alsnog over een stijging van 250 procent hebben. Een percentage dat in elke andere markt bizar zou zijn.

Global marktanalist Alex Krüger verwacht dat Bitcoin de 38500 dollar kan passeren als de prijs in de semi-lange termijn opnieuw 250 procent gaat stijgen. Hij wijst daarbij echter wel erop dat het verleden zelden een indicatie van de toekomst is, dus het kan nog alle kanten opschieten.

Tijd voor altcoins

Volgens Thomas Lee, medeoprichter van Fundstrat, was de grens van 10.000 dollar de echte FOMO-grens. Oftewel, als Bitcoin die grens passeert dan zullen investeerders massaal niet de boot willen missen en opnieuw instappen.

Analisten voorspellen dat investeerders ook massaal in altcoins zullen stappen als Bitcoin boven de 10.000 dollar weet te stabiliseren. Dat zal zorgen voor een grote kapitaalinjectie in de gehele verdere cryptomarkt.

“Het volgende alt-seizoen gaat mensen omver blazen. Maar we zijn overgeleverd aan de genade van Bitcoin. Als Bitcoin zegt dat het tijd is, dan zal het gebeuren. Zeer snel!”

💰Check ook: Airbnb verhuurt houten huis Tony Stark uit Avengers: Endgame

Reageer op artikel:
Momentum Bitcoin blijft ‘insane’: tijd voor nieuwe explosie altcoins?
Sluiten