Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 okt 2018

‘Borrelend buskruit: Bitcoin gaat binnenkort volledig door het dak’

Crypto-analist en presentator van CNBC’s Cryptotrader Ran Neuner claimt dat de prijs van Bitcoin (BTC) binnenkort gaat exploderen. Dat meldde de Amerikaan eerder deze maand middels een tweet.

Bitcoin is klaar voor een explosie

In diezelfde tweet uitte hij zijn uiterste vertrouwen door te melden dat hij ook Bitcoin voor zijn ouders heeft gekocht. De cryptocurrency is nu al een maand lang verrassend stabiel, waardoor het er steeds sterker op lijkt dat een rally onvermijdelijk is.

Maar wat is het startschot? Een significante rally zal waarschijnlijk pas ontstaan na een goedkeuring van de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC). Ook Neuner wijst daarop als belangrijk startsein.

Een Bitcoin ETF zou ervoor zorgen dat mainstream investeerders in de munt kunnen investeren

Er zitten een aantal belangrijke aanvragen voor een Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) in de pijplijn. Het afgelopen jaar werden meerdere aanvragen afgekeurd, maar volgens experts is het slechts een kwestie van tijd tot de SEC Bitcoin legitimeert door de munt goed te keuren.

Dat zou een drempel wegnemen die veel institutionele investeerders ervan weerhoudt om op dit moment in de markt te stappen. Neuner benadrukt bovendien dat Bitcoin vorig jaar een rally richting de 20.000 dollar begon dankzij de hoge verwachtingen en de eerste BTC Futures. Ook een belangrijke legitimatie van de munt.

Bitcoin eind dit jaar
Ran Neuner

Juist daarom trekt de analist de paralel tussen die Futures en de goedkeuring van de SEC. Vorig jaar werd bewezen wat dergelijke stappen kunnen betekenen voor de marktwaarde. Het gevolg was uiteindelijk een bubbel die klapte, maar de cryptocurrency staat er anno 2018 beter voor dan ooit.

Sterker nog, volgens Neuner is de goedkeuring van de SEC “a way bigger deal” dan de Futures, omdat de aanschaf van BTC vereist. Een Bitcoin ETF zou ervoor zorgen dat mainstream investeerders in de munt kunnen investeren, zonder dat ze in de onderliggende asset hoeven te stappen. Dat zou een bredere erkenning vanuit Wall Street kunnen veroorzaken.

Maar goed, wanneer gaat de SEC de volgende ETF af- of goedkeuren? Op 5 november staan er drie aanvragen voor Bitcoin-ETF’s op de planning, van drie verschillende partijen. Kunnen we dan eindelijk goed nieuws gaan verwachten?

🚨Check ook: ‘99% van cryptocurrencies zijn niks waard’

CoinTelegraph

Reageer op artikel:
‘Borrelend buskruit: Bitcoin gaat binnenkort volledig door het dak’
Sluiten