Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 aug 2018

Kritieke bodem: Bitcoin bereid zich voor op explosie

Bitcoin is klaar voor een explosieve stijging, als we een van Wall Streets grootste crypto bulls moeten geloven. Dan hebben we het over Bart Smith, hoofd van digitale assets bij Susquehanna International Group. 

Bitcoin bereid zich voor op explosie

Eerder deze week deelde hij zijn analyses op de Amerikaanse televisie. Hij gelooft er heilig in dat Bitcoin dus elk moment kan gaan ontsnappen, mits de munt rond zijn huidige prijsniveau blijft hangen. Rond de 7500 dollar dus.

De analist constateert dat Bitcoin bezig is met een flinke rebound sinds het dieptepunt van juni, maar er moeten nog grote stappen gezet worden. Kan het alsnog mis gaan? Smith acht die kans klein, al is er wel een belangrijke bodem: 6800 dollar. Dat is volgens de Amerikaan het zogenaamde key support level.

Oftewel, wanneer Bitcoin daaronder zakt, dan is het hoogstwaarschijnlijk opnieuw foute boel. Althans, dan zal het nog langer duren voor die volgens velen onvermijdelijke explosie ontstaat.

“De technici die ik gesproken heb, maken zich zorgen bij een prijspunt van 6800 dollar. Dat is het niveau waar het denk ik slecht nieuws zou zijn als Bitcoin eronder zou duiken.”

Smith sluit zich bovendien aan bij Tom Lee. Lee, oprichter van Fundstrat, ziet het als een goed teken dat Bitcoin niet massaal verkocht werd nadat bekend werd gemaakt dat het crypto-fonds van de Winklevoss broers niet de beurs op mag.

Volgens de analist kunnen investeerders die op grote schaal investeren juist het risico van hun portfolio verkleinen door Bitcoin te kopen

Door veel analisten werd dat immers als een grote stap richting legitimering gezien, en als een van de factoren die een explosie zal gaan veroorzaken. De teleurstelling was dan ook groot toen de aanvraag geweigerd werd door regulatoren, maar de koers van Bitcoin hield desondanks redelijk stand.

De groei van de weken voor het slechte nieuws werd dus niet ingeleverd. Daarmee lijkt er daadwerkelijk een stevige basis gelegd te zijn voor verdere groei. Smith wijst er verder op dat traditionele instituties nog steeds niet de realiteit rondom de risico’s van Bitcoin bevatten.

Bitcoin

De cryptocurrency wordt terecht als zeer volatiel gezien, maar brengt ook verschillende voordelen met zich mee. Volgens de analist kunnen investeerders die op grote schaal investeren juist het risico van hun portfolio verkleinen door Bitcoin te kopen.

“Bitcoin heeft praktisch nul correlatie met de beurs. Dus door 99 procent in aandelen te gaan zitten, en 1 procent in Bitcoin, is mijn risicoprofiel lager. Square is half zo volatiel als Bitcoin. Dus als ik 100 dollar Square en 50 dollar Bitcoin heb, dan is het risico in principe gelijk.”

Wanneer instituties eindelijk op die manier naar Bitcoin gaan kijken, dan zal dat volgens Smith voor een flinke impuls zorgen. Grote pensioenmaatschappijen en bijvoorbeeld verzekeringsbedrijven zullen dan steeds vaker kleine investeringen in Bitcoin gaan doen. Heel veel kleine beetjes maken een groot geheel, zeker in die markten. En dan, als we de analist moeten geloven, kun je pas echt een forse bull cycle verwachten.

Reageer op artikel:
Kritieke bodem: Bitcoin bereid zich voor op explosie
Sluiten