Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 21 nov 2018

Prominent analist houdt vol: ‘Bitcoin kan 15.000 dollar in 2019 aantikken’

Bitcoin heeft de afgelopen dagen flinke klappen moeten incasseren. Na maanden aan stabiliteit en een explosie die voor de deur stond, gebeurde toch waar men voor vreesde. De munt zakte onder de 6000 dollar, om vervolgens zelfs onder de 5000 dollar te kelderen.

Bitcoin richting de 15.000 dollar

De vraag is nu: hoe kijken al die analisten en experts die zo optimistisch waren tegen de huidige situatie aan? Dan denken wij meteen aan Tom Lee, zonder twijfel een van de grootste Wall Street crypto-bulls.

Hij verlaagde zijn target voor eind dit jaar van Bitcoin al onlangs naar de 15.000 dollar. Nu de munt onder de 5000 dollar zit, lijkt dat een onmogelijk doel. Zeker gezien we al over de helft van november zitten.

CNBC’s Squawk Box interviewde de analist en investeerder gisteren. Opvallend genoeg houdt hij zijn targets en voorspelling alsnog vol, ondanks de huidige staat van de cryptomarkt. Hij heeft er dus nog vertrouwen in dat Bitcoin het jaar eindt boven de 15.000 dollar.

Lee is head of research bij Fundstrat Global Advisors. Hij wijst tegenover zijn cliënten erop dat er twee soorten spelers zijn in de cryptomarkt. “Zij die de munten gebruiken en wallets hebben, en de speculatieve kant van de markt.” Volgens Lee moeten die twee kanten van de community een manier vinden “om met elkaar te interacteren, zodat investeerders niet afdruipen na dit soort crashes.”

Tom Lee
Tom Lee

Institutionele spelers

De analist erkent dat de recente ontwikkelingen negatief zijn, en je nu de ongelukkige kant van momentum ziet. Hij benadrukt echter desalniettemin dat institutionele investeerders niet per se last hebben van de recente ontwikkelingen, en naar de langere termijn kijken. Dat is volgens hem een positieve factor, omdat “dat gedeelte van de markt de volgend golf aan adoptie zal bewerkstelligen.”

Die spelers zijn minder flaky, en springen dus niet paniekerig uit de markt. Dat geeft de cryptomarkt de kans om rustiger uit dit soort rode cijfers te klimmen. Lee wijst erop dat er twee belangrijke factoren zijn die meer institutionele interesse naar Bitcoin en de rest van de markt zullen gaan brengen. Juist die gigantische spelers kunnen de basis voor groei vormen op de lange termijn.

Ten eerste komen er platformen zoals Bakkt, die het makkelijker maken voor traditionele partijen om in digitale assets te investeren. Bakkt wordt ontwikkeld door Intercontinental Exchange, de partij achter de New York Stock Exchange. Geen kleine jongens dus. Het platform wordt op 24 januari gelanceerd.

Ten tweede zullen meer grote spelers de markt betreden wanneer er qua regulatie meer duidelijkheid ontstaat. Lee benadrukt dat die regulatie “nu onderweg is. Wanneer die duidelijkheid er is, dan voelen instituties zich denk ik ook zekerder in het nemen van risico’s.”

De analist merkt op dat Bitcoin “niet noodzakelijkerwijs een waardeaandeel is” en beweert dat het “waarschijnlijk het best als een handelsartikel kan worden beschouwd” en dat het “echt een kans heeft als opkomende beleggingscategorie”.

Vorige week verlaagde Lee dus zijn target voor eind dit jaar van 25.000 dollar naar 15.000 dollar. We gaan de komende weken ontdekken of de markt zich kan herstellen, om vervolgens die targets voorbij te knallen. Of zijn we tot medio 2019 nog bezig met het herstel?

🚔Check ook: ‘Bodem Bitcoin nog lang niet in zicht’: op naar 2019?

Reageer op artikel:
Prominent analist houdt vol: ‘Bitcoin kan 15.000 dollar in 2019 aantikken’
Sluiten