admin
admin Tech 5 dec 2017

Tweelingbroers achter idee Facebook eerste bitcoin-miljardairs

Iedereen die ook maar enige vorm van interesse heeft in financiën of ooit het nieuws leest, weet dat de bitcoin door het dak is geschoten. Wat vanuit de cyberpunks begon als een digitale alternatieve valuta, is nu een wereldwijd bekende munt om in te beleggen. En daar plukken sommigen de vruchten van. 

Tweeling achter idee Facebook

Tweelingbroers Tyler en Cameron Winklevoss vallen in die categorie. Het duo was eerder verantwoordelijk voor een succesvolle rechtszaak tegen Mark Zuckenberg, omdat ze vonden dat hij het idee van Facebook van hun had gestolen. De rechter gaf het olijke duo deels gelijk, waardoor ze met een flinke zak geld naar huis gingen. Een zak die gevuld was met 65 miljoen dollar, om precies te zijn.

De Winklevoss tweeling
De Winklevoss tweeling

Inversteren in bitcoins

De broers namen in 2013 een groot risico door elf miljoen dollar in de toen nog volledig onbekende bitcoin te steken. In de documentaire Banking on Bitcoin (te zien op Netflix) krijg je een mooi inkijkje in dit proces. Hoe stuntelig en vaag het toen allemaal nog was, zo wereldberoemd is de munt nu. En waar destijds nog amper werd geïnvesteerd, is de bitcoin vandaag de dag zwaar gewild.

Tegen de huidige koers van meer dan elfduizend dollar betekent dit dat de voormalig Olympische roeiers zich nu miljardairs mogen noemen. Volgens kenners is er een echte goudkoorts gaande, doordat het aantal bitcoins beperkt is terwijl er wel veel vraag is. Slimme investeerders zien dan ook de kansen die de alternatieve valuta bieden en investeren om die reden ook in andere munten.

Benieuwd naar andere cryptocoins? In ons dossier leggen we je uit hoe je in Bitcoins en andere veelbelovende munten kunt investeren, inclusief handige tips en tricks.

Investeren in cryptocoins doe je geheel op eigen risico, WANT.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor mogelijke resulterende financiële schade. Meer veelbelovende coins en tips vind je in ons cryptocoins dossier.
Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.

Reageer op artikel:
Tweelingbroers achter idee Facebook eerste bitcoin-miljardairs
Sluiten