Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze drie factoren zijn dit kwartaal het belangrijkst voor Bitcoin

Natuurlijk wil je als investeerder in Bitcoin weten wat je kunt verwachten. Analisten maken regelmatig de balans op welke ontwikkelingen belangrijk zijn. Zo zijn er voor het tweede kwartaal 3 factoren die naar verwachting het meeste invloed zullen hebben. Wij benoemen ze, zodat je ze als startpunt voor jouw eigen onderzoek mee kunt nemen.

Naast de koersen, die je kunt analyseren met een technische analyse, is de fundamentele analyse ook van belang. In de fundamentele analyse kijk je naar de niet-financiële factoren die de koers van een cryptomunt kunnen beïnvloeden. Volgens experts zijn er in het tweede kwartaal 3 factoren die een hoofdrol spelen. Dit zijn: Initial Exchange Offerings (IEO’s genoemd), de ETF-vergunningen en decentrale financiering. Hierna zetten we deze factoren kort uiteen. Deze kun je wellicht gebruiken voor jouw eigen fundamentele analyse. Hier lees je hoe je zo’n fundamentele analyse kunt maken.

Invloed IEO’s op Bitcoin

De Initial Exchange Offering (IEO) is een verbeterde versie van de in 2017 zo populaire ICO (Initial Coin Offering). Bij een IEO begeleidt een cryptobeurs de verkoop van nieuwe tokens. Dit heeft als voordeel voor de belegger dat de cryptobeurs de betrouwbaarheid van de munt positief heeft getoetst. Voor listing voeren cryptomunten namelijk een due dilligence onderzoek uit. Hierin wordt bekeken of de munt betrouwbaar is. Daarnaast zal een cryptobeurs alleen ruimte en tijd willen vrijmaken voor munten die in hun ogen genoeg potentieel hebben. Een IEO biedt dus een redelijke kans op succes in de handel.

Hoe betrouwbaarder het imago van de crypto-industrie, hoe beter dit voor de Bitcoin is. Daarnaast zullen veel cryptomunten gebruik maken van blockchains van andere munten, zoals Bitcoin. Aandachtspunt zijn de betaalde IEO’s. Er zijn beurzen die een IEO tegen betaling mogelijk maken. In zo’n geval is het goed om voor een fundamentele analyse te bekijken in hoeverre commercie en een scherp oordeel bij zo’n beurs op gespannen voet staan.

ETF blijft belangrijk voor de Bitcoin

Veel kenners geloven dat de cryptomarkt pas echt interessant wordt voor institutionele beleggers als zij kunnen beleggen in ‘mandjes’ met verschillende cryptovaluta. Deze methode bestaat al voor veel andere vormen van investeren. Om deze vorm in Amerika doorgevoerd te krijgen is een SEC-vergunning noodzakelijk. Tot nu toe zijn de vergunningen steeds afgewezen. Een op het oog kansrijke vergunningsaanvraag is in februari door de ‘shut-down’ ingetrokken. Voor het tweede kwartaal worden er diverse beslissingen verwacht.

Op puur persoonlijke titel vragen wij ons wel af hoe belangrijk die ETF’s zullen blijken. Inmiddels zijn er namelijk meerdere ETF’s (in onder meer Azië, Europa en Zwitserland) actief, waarmee het beleggingsmiddel dus al bestaat. Daarnaast werd gisteren bekend dat de eerste twee aanvragen zijn afgewezen. Dit had, zoals je in onze crypto-analyse kunt zien, geen effect op de koersen.

Decentrale financiering met Bitcoin

Decentrale financiering, oftewel DeFi, is de verzamelnaam van financiële tools die gebruikt worden op een Blockchain. Uit analyses blijkt dat steeds meer bedrijven de Blockchain gebruiken als motor voor versnelling van financiële transacties. Bitcoin (BTC) Lightning Network speelt daarbij een belangrijke en sterk groeiende rol. Waar er vorig jaar zo’n $ 100.000,- volume was is dit nu aangegroeid tot meer dan $ 5.000.000,-. De trend is dat de behoefte aan DeFi en daarmee het Bitcoin Lightning Network toeneemt. Bijkomend voordeel is dat Bitcoin zo kan laten zien dat de twijfel aan schaalbaarheid, die er lang heerste, zo kan worden weggenomen.

Ook hier valt een kanttekening te maken. De toegenomen interesse voor DeFi zal ongetwijfeld leiden tot toenemende concurrentie en innovatie bij andere cryptomunten. Bitcoins doet er dus verstandig aan te waken voor de wet van de remmende voorsprong.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze drie factoren zijn dit kwartaal het belangrijkst voor Bitcoin
Sluiten