Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 september 2020

Dit verwacht men voor de Bitcoin na Amerikaanse besluit over inflatie

De investeerders die mijn Bitcoinberichten op WANT volgen wisten dat vanavond een belangrijk moment voor de Bitcoin kon worden. Dit doordat de FED een aantal besluiten zou nemen waarmee de inflatie voor de dollar bekend zou worden. Inmiddels zijn de besluiten bekend. Is dit goed nieuws voor de Bitcoin? Wij zetten de eerste meningen op een rij.

De Bitcoin wordt door steeds meer mensen als een tegenwicht of veilige haven gezien als bescherming tegen inflatie. Wanneer één van de belangrijkste economieën ter wereld een besluit neemt dat direct invloed heeft op de inflatiecijfers is iedere crypto-investeerder wakker. Dat was vanavond niet anders toen de FED bekend zou maken wat de inflatie-politiek voor de komende tijd zou zijn. Is dit goed nieuws voor de Bitcoin koers? Wij delen hetgeen de FED besloten heeft en de eerste meningen van exports over de invloed van deze besluiten op de koers van de Bitcoin.

Wat heeft de FED besloten over de inflatie in Amerika?

De FED heeft besloten de rente op korte termijn te handhaven tussen 0% en 0,25%. Het unieke is dat de individuele leden haast allemaal aangaven dat zij van plan zijn dit beleid vast te houden tot in 2023. Hiermee biedt men voor langere tijd zekerheid aan de financiële sector. Ook betekent dit dat men de inflatie op wil laten lopen en de dollar dus bewust in waarde wil laten dalen. Waar er nu nauwelijks of geen inflatie is probeert men de inflatie naar 2% per jaar te tillen om de economie te stimuleren. Aangezien de rente nagenoeg 0 blijft zullen investeerders dus een andere optie moeten vinden als zij hun geld niet minder waard willen laten worden door inflatie. Alle besluiten met toelichtingen kun je hier lezen.

Is het FED-besluit tot stijgende inflatie gunstig voor Bitcoin?

Op dit moment reageert de markt gunstig op de bekendmaking van de FED. De koers is op het moment van schrijven exact $ 11.002,47. Daarmee noteert de munt een resultaat van 1,28% ten opzichte van gisteren. Vorige week deelden wij al wat de maatregelen van de Europese Centrale Bank voor de Bitcoin kunnen betekenen. Nu we daar het inflatiebeleid van de Amerikaanse FED bij kunnen leggen is er monetaire zekerheid. Dit is uiteraard prettig om de toekomst van monetaire zekerheid in te schatten. De ontwikkeling tot 2 % inflatie kan nog even op zich laten wachten, maar dat investeerders die hun investeringen willen laten blijven renderen actie moeten nemen is duidelijk. Dat de Bitcoin daarbij voor steeds meer investeerders een serieuze overweging is leidt tot de conclusie dat het FED-besluit gunstig is voor de Bitcoin en haar koersontwikkeling. Uiteraard geldt zoals altijd dat het niet reëel is om nu een rechte stijgende lijn te verwachten. Ook is eigen onderzoek altijd nodig. De tendens onder BTC-miners kan daarbij een nuttige indicator zijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Dit verwacht men voor de Bitcoin na Amerikaanse besluit over inflatie
Sluiten