Robert Kroes
Robert Kroes Tech 31 dec 2020

Bitcoin break: Bitcoin feest naar oudjaar met de invloedrijkste influencers

In verband met oudejaarsavond houden we de Bitcoin break vandaag iets eerder dan normaal. Ook kijken we aan het eind van het jaar naar de meest invloedrijke influencers. Wie zetten de toon in 2020?

Uiteraard maken we voor de laatste keer van het jaar de stand op voor Bitcoin en de belangrijkste cryptomunten.

Bitcoin feest naar oudjaar, cryptomarkt wisselt

Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin EUR 23.376,40 ($ 28.677,41) en dat is 2,51% hoger dan tijdens de Bitcoin-break van gisteren, al was die natuurlijk iets later op de avond. Hoewel dit iets lager ligt dan het record dat vanochtend vroeg viel sluit de Bitcoin het jaar in stijl af. Ben jij benieuwd hoe de Bitcoin door het jaar ging? Wij maakten vanmiddag een jaaroverzicht.

Voor de overige cryptomunten is er minder feeststemming te noteren richting de jaarwisseling. Er zijn positieve uitschieters te melden, zoals Theta Netwerk (THETA), dat een plus van 17,01% noteert ten opzichte van gisteren. Aan de andere kant zijn er fikse verliezers, zoals de Nem (XEM), die 12,11% inlevert. In het live crypto-overzicht van Tradeincrypto.com, dat je natuurlijk ook tijdens de jaarwisseling kunt bekijken, zie je alle koersen op een rij.

Dit zijn de meest invloedrijke Bitcoin influencers van 2020

Tegen het eind van het jaar is het natuurlijk een goed moment om te kijken wie de grootste influencers zijn voor de Bitcoin.

De vijfde plaats is ingeruimd voor journalist Max Keiser. Deze plek heeft hij vooral te danken aan zijn voorspellingen op basis van hash-rate. Op de vierde plaats vinden we Bitcoin Magazine. De top begint met Jameson Lopp op de derde plaats. Lopp is onder meer bekend als Bitcoin devloper en CTO van crypto bewaarservice CASA. Op de tweede plaats vinden we met Peter Schiff een vermaarde tegenstander van de grootste cryptomunt. Zijn invloed is dan ook vooral ontstaan door de vele kritiek die hij te verduren kreeg. Volgens het overzicht van Lunacrush is Anthony Pompliano, mede dankzij zijn eigen podcast de meest invloedrijke Bitcoin-influencer van 2020.

Deze influencer beleeft een onzekere jaarwisseling

Als je het over influencers in Bitcoin hebt gaan de gedachten al snel uit naar John McAfee. Hij gaat echter een onzekere jaarwisseling tegemoet. Ondanks verzoeken tot vrijlating zit hij namelijk nog steeds gevangen in Spanje in afwachting van eventuele uitlevering naar Amerika.

In een videoboodschap deelt hij zijn visie op het begrip ‘macht’.  Wellicht een mooie overdenking om dit overzicht mee af te sluiten, maar dat natuurlijk niet nadat we je namens het hele team van WANT een fijne jaarwisseling hebben gewenst en je hebben bedankt voor jouw aandacht in 2020.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin break: Bitcoin feest naar oudjaar met de invloedrijkste influencers
Sluiten