Robert Kroes
Robert Kroes Tech 1 sep 2020

Bitcoin: deze ontwikkelingen beïnvloeden de koers deze week (week 36)

Inmiddels zijn we al weer een flink eind op streek in de nieuwe week. In deze bijdrage kijken we even terug naar hoe de Bitcoin de week begon en de ontwikkelingen van de afgelopen dagen. Ook kijken we vooruit naar de ontwikkelingen die de koers van de Bitcoin de rest van de week zullen bepalen.

Nu de vakantie weer achter de rug is kijken we terug naar de de Bitcoin in de afgelopen week. Uiteraard kijken we ook terug op de resultaten van de Bitcoin en andere cryptomunten in de maand augustus. Als we weer helemaal up-to-date zijn kijken we weer vooruit. Welke factoren bepalen de koers van de Bitcoin in de komende week? We beginnen uiteraard met de terugblik.

Hoe presteerde Bitcoin de afgelopen week?

Zoals we vorige week zagen lagen er vooral in het begin van de week beren op de loer voor de Bitcoin (BTC). Dat bleek ook. Na een dieptepunt van de koers en marktkapitalisatie op donderdag wist de markt zich na de ‘inflatiespeech’ van FED-voorzitter Powell te herpakken. Sindsdien zijn de bulls weer leidend en stijgen de koersen van Bitcoin en de meeste andere cryptomunten weer. Dit zien we terug in de live koersen, die op het moment van schrijven een koers van $ 11.980,30 voor de Bitcoin (BTC) en nagenoeg uitsluitend groene cijfers laat zien.

ROI op Bitcoin in augustus 2020

Als we overigens terugkijken naar de maand augustus presteerde de Bitcoin (BTC) minder uitbundig dan gedacht. In het overzicht met meest winstgevende en meest verliesgevende cryptomunten van augustus 2020 kwam de BTC er minder goed uit dan velen zouden denken. Dit kun je uiteraard bekijken op de site van onze collega’s van tradeincrypto.com.

Verwachting voor de komende week

Dat FED-voorzitter Powell vorige week verklaarde vol in te zetten op steun voor werkgelegenheid leidt tot forse vrees voor inflatie. De koers van BTC en goud, die weer een sterkere correlatie vertonen, reageerde direct positief. De verwachting is dat die positieve invloed aanhoudt zolang het inflatiespook op Amerika loert.

Overige factoren, zoals de ontwikkeling op de aandelenbeurs, lijken ook een positieve week voor BTC in te luiden en de koers onderstreept dat. Toch zijn er twee factoren die wellicht niet deze week spelen, maar die je wel in de gaten moet houden. Zo zijn investeerders al sinds juli ‘gierig’ in de ‘fear and gear-index’.  Dit betekent dat zij de BTC (te) duur vinden en neigen naar verkopen. Het CME-koersgat van afgelopen weekend is daarbij geen probleem (dat bedroeg slechts $ 100,- en lag tussen $ 11.600,- en $ 11.700,-).  Een ouder koersgat dat veel lager (zelfs onder $ 10.000,-) ligt is nog niet gedicht. Analisten die de historische component meenemen zullen hier zeker voorzichter door zijn. De koers lijkt na verloop van tijd immers alle gaten te dichten. Of dat verloop van tijd in deze week valt zullen we af moeten wachten en lees je vanaf morgen weer in onze dagelijkse crypto-analyse.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: Cointelegraph

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin: deze ontwikkelingen beïnvloeden de koers deze week (week 36)
Sluiten