Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 okt 2018

‘Vertienvoudigen: Bitcoin voegt duizend procent extra waarde toe’

De meeste analisten zijn het met elkaar eens dat Bitcoin een flinke bull run te wachten staat. De cryptocurrency is nu al een maand opvallend stabiel. Gisteren schreven we nog over de factor die voor een explosie kan gaan zorgen, al begin november.

Bitcoin gaat vertienvoudigen

Hier lees je wat die factor precies gaat zijn. Maar als we het over een explosie hebben, waar moet je dan aan denken? Als het aan Joey Krug ligt, kunnen we op een vertienvoudiging rekenen.

Hij is de co-chief investment officer van een van de grootste investeringsfirma’s binnen de crypto-industrie. Hij verwacht dat de marketcap van Bitcoin door de volgende bull run 1000 procent boven de huidige waarde zal gaan liggen. En nee, dat is geen nul teveel.

Hij deed die voorspelling tijdens een interview met Bloomberg. Volgens Krug gaat de volgende stijging leiden tot een marketcap van meer dan 2 biljoen dollar: “Als je kijkt naar de volgende bull run, dan denk ik dat de crypto space kan gaan vertienvoudigen.”

Ook Krug verwacht veel van institutionele investeerders die de markt gaan betreden. Hij wijst erop dat in vorige cycli dergelijke gebeurtenissen voor flinke stijgingen hebben gezorgd. De markt wacht volgens hem op een concrete reden, concrete adoptie, als katalysator voor een bull run.

Bitcoin Joey Krug
Pantera Capital’s Joey Krug

Schaalbaarheid is de sleutel

Daarvoor moet de markt echter wel een hogere mate van schaalbaarheid bereiken, aldus Krug. Volgens hem is de huidige staat van de blockchain vergelijkbaar met het internet voor we gebruik maakten van een inbelverbinding:

“Als je kijkt naar het internet, dan is het makkelijk om te zeggen van ‘Well, je maakt gewoon een app, haalt gebruikers binnen en dan los je de schaalproblemen op.’ Maar dit zijn allemaal markten, als je niet de schaalbaarheid hebt, dan heb je ook niet de partijen die de markt kunnen maken, en dan heb je dus ook niet de liquiditeit.”

De infrastructuur moet dus eerst volwassen worden. Gelukkig zijn daar in 2018 al grote stappen in gezet. In het geval van Bitcoin zijn vooral de Lightning en Liquid netwerken veelbelovend.

Lightning is een tweede laag, een protocol dat bovenop Bitcoin draait. Transacties worden buiten de chain verwerkt, waardoor er geen goedkeuring van miners nodig is en de transactiekosten dus flink dalen. De technologie is nog in bèta.

Liquid Network is een gefedereerde sidechain die ontwikkeld wordt door een startup genaamd Blockstream. Het bedrijf richt zich vooral op exchanges, financiële instituties en andere power users die grote hoeveelheden Bitcoin sneller en anoniemer willen verplaatsen.

Beide technieken zijn nog niet klaar voor een lancering, maar Krug verwacht dat verschillende netwerken binnen enkele jaren de schaal van Visa of Mastercard zullen bereiken. Dat betekent echter niet dat de huidige bear market zo lang aanhoudt.

Hij beaamt dat we voorlopig geduld zullen moeten hebben. De markt heeft volgens de expert een bodem bereikt, maar tot de volgende katalysator hoeven we nog geen explosieve groei te verwachten. Maar als die katalysator eindelijk komt, kun je volgens Krug dus rekenen op astronomische proporties.

🚨‘Borrelend buskruit: Bitcoin gaat binnenkort volledig door het dak’

Reageer op artikel:
‘Vertienvoudigen: Bitcoin voegt duizend procent extra waarde toe’
Sluiten