Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 30 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin pakt flinke stijging en Google zoekverkeer stijgt mee

Het is interessant om het Google-zoekverkeer rondom bepaalde trends in de gaten te houden. Het is een relatief accurate weerspiegeling van hoe erg een bepaald onderwerp leeft. Zo is het aantal zoekopdrachten voor Bitcoin de afgelopen acht maanden constant gedaald.

Google en Bitcoin

Dat is wellicht niet zo gek. Eind vorig jaar ontstond er een gigantische mediahype rondom de cryptomarkt, waardoor zelfs je buurman Bitcoin wilde kopen. De waarde van de digitale munt explodeerde, en de interesse van de doorsnee consument ook. Zeker met een ingewikkeld concept als de blockchain ga je toch al snel even Googlen.

Bitcoin Google trends zoekopdrachten

Vervolgens, begin dit jaar, zakte de markt in. Sinds het hoogtepunt van december 2017 heeft Bitcoin 85 procent van zijn waarde in moeten leveren. Toch was 28 november eindelijk weer een mooie dag voor de munt. Bitcoin steeg sinds 12 april niet meer zo hard in waarde.

Het record werd gisteren gevestigd met een stijging van 15 procent. Het lijkt erop dat met die beweging ook de interesse van de mainstream weer op gang komt. Voor het eerst sinds acht maanden is het zoekverkeer op de term ‘Bitcoin’ weer gaan stijgen. Waarmee een hoogtepunt voor de afgelopen acht maanden direct is aangetikt.

Vergelijkbare termen als ‘crypto’ en ‘Ethereum’ tonen nog geen groene cijfers, dus het lijkt er sterk op dat de focus opnieuw enkel op Bitcoin ligt. Een korte opleving als resultaat van de prijsstijging, of wordt er aan een rally gebouwd?

Overleven

Jeff Sprecher, voorzitter van de New York Stock Exchange, benadrukt dat Bitcoin de afgelopen negen jaar ondanks vijf correcties wist te overleven:

“Bitcoin heeft op de een of andere manier telkens weer dieptepunten overleefd. Er zijn duizenden andere munten waarvan je zou kunnen beargumenteren dat ze beter zijn, maar toch blijft Bitcoin overleven, zegevieren en aandacht trekken,” aldus Sprecher.

De vraag is of de huidige beweging in stand blijft. Bitcoin wist dus binnen een dag 15 procent in waarde te stijgen, maar over de hele maand zit de munt nog steeds 33 procent in de rode cijfers. Experts wijzen er bovendien op dat de bodem nog niet aangetikt is. Als de munt een ding nodig heeft, dan is het wel momentum. De positieve aandacht kan daar zeker een grote rol in gaan spelen. Het is echter maar de vraag of het nu nog niet te vroeg is.dra

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin pakt flinke stijging en Google zoekverkeer stijgt mee
Sluiten