Robert Kroes
Robert Kroes Tech 23 apr 2019

Bitcoin nadert het gouden kruis. Hoe positief is dat?

De koers van de Bitcoin en andere munten is de afgelopen tijd gestegen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat er een verschijnsel gaat optreden dat als een van de grootste bull-signalen wordt beschouwd. Het is dit verschijnsel dat iedereen doet denken dat we in een nieuwe bull-markt terecht gaan komen. Het verschijnsel heet ‘het gouden kruis’. In dit artikel leggen we je uit wat het is, wat de gevolgen zijn en of dit wel zo positief is als het lijkt.

Hoe ziet het gouden kruis van de Bitcoin eruit?

Om de koers van de Bitcoin te interpreteren gebruiken veel investeerders finanicële ratio’s. Een van die ratio’s is het voortschrijdend gemiddelde. Dit kun je op korte en lange termijn berekenen. Wanneer de lijn van het voortschrijdend gemiddelde op korte termijn naar boven beweegt en op die manier de lijn van het voortschrijdend gemiddelde op lange termijn doorkruist is sprake van een gouden kruis. In dit artikel lees je veel meer over het gouden kruis.

Is het gouden kruis een bull-teken?

Normaal gesproken is het gouden kruis inderdaad een bull-teken. Aangezien de koers op korte termijn hoger ligt dan de koers op lange termijn betekent dit dat er vertrouwen is. De voorwaarde is uiteraard wel dat de koers na het doorsnijden van de lange termijn tendens doorzet en blijft stijgen.

Dus we kunnen cashen?

Helaas zit bij dat doorzetten en stijgen nu net een probleem. We zien dat de markt na de kunstmatige (want opgewekte) hype van eerder deze maand moeite heeft om de koers echt omhoog te stuwen. Sterker nog, na het testen van de $ 5.500,- sloeg de koers zelfs terug onder $ 5.000,-. Analisten zijn er dan ook niet van overtuigd dat het kruisen van de theoretische lijnen alleen genoeg is om de koers de verdere duw omhoog te geven.

Wat nu dan?

Naast de groep die nu al erg positief is zijn er ook analisten die ervan uitgaan dat de Bitcoin nog één keer naar een bodem zal moeten voor de rally inzet. Een grafiek die een van de topauteurs op tradingview maakte toont dat het komende gouden kruis wel eens de aanzet kan geven. Het huidige koersbeeld maakt namelijk een beangstigend vergelijkbaar patroon door als het verloop in 2015. Als je de stelling van een bear-trend na het gouden kruis wilt volgen passen de koersen haast één op één.

Je kunt onderstaande grafieken zelf vergelijken.

Als je op tijd in actie wil komen kun je de live koersen en het laatste nieuws beter nauwkeurig volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin nadert het gouden kruis. Hoe positief is dat?
Sluiten