Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 21 jun 2018

Bitcoin, Ethereum en rest cryptomarkt herstelt snel na hack: flinke groei

Begin deze week leek de cryptomarkt eindelijk weer bij te trekken, na een week vol rode cijfers. Het momentum werd enkele dagen in stand gehouden, en investeerders leken weer vertrouwen te hebben in vooral Bitcoin

Bitcoin en rest cryptomarkt herstelt na hack

Tot gisteren bekend werd gemaakt dat Bithumb was gehackt, Zuid-Korea’s grootste beurs voor cryptocurrencies. De schade werd beperkt doordat een groot deel van de holdings offline was opgeslagen. Buiten het bereik van de hackers.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

De schade voor de rest van overkoepelende cryptomarkt was echter duidelijk. Het momentum van de dagen ervoor zakte in, waardoor de meeste digitale tokens weer rode cijfers toonden. Was de basis voor verdere groei voorlopig niet sterk genoeg?

Blijkbaar valt dat relatief mee. De complete cryptomarkt steeg de afgelopen 24 uur met 8 miljard dollar in waarde, waarbij vooral Bitcoin het goed deed. De schade bleef voor grotere namen zoals Bitcoin Cash, Bitcoin, Ethereum en Ripple überhaupt beperkt na de hack. Gemiddeld daalden ze met twee procent in waarde.

Bitcoin prijs

Het waren vooral kleinere altcoins die massaal inleverden. De hack stopte dus Bitcoin‘s rally van 6300 dollar naar 6700 dollar, door de angst van investeerders dat het slechte nieuws een vrije val zou veroorzaken. In de huidige volatiele situatie is dat zeker niet ondenkbaar.

Het team van Bithumb kwam echter vrij snel met een statement, waarin werd bevestigd dat de schade beperkt was en dat alle gebruikers gecompenseerd zullen worden. Het bedrijf registreerde in 2017 een winst van 300 miljoen. 30 miljoen dollar is dan een relatief klein bedrag. Bithumb is naar schatting meer dan een miljard dollar waard.

Maar goed, de schade valt mee dus. Bitcoin vermeed in de afgelopen 24 uur een verdere dip naar de 6000 dollar, en pakte zelfs het momentum op. Op het moment van schrijven is de cryptocurrency bijna 6800 dollar waard.

Cryptocurrencies

De complete top vijftig cryptocurrencies heeft de afgelopen 24 uur een paar procent groei binnengehaald. De komende 24 uur worden zeer bepalend: kan de markt genoeg basis vinden voor de verdere weg omhoog?

?Lees ook: ‘Vertrouwen wordt de fatale achilleshiel voor Bitcoin’

Reageer op artikel:
Bitcoin, Ethereum en rest cryptomarkt herstelt snel na hack: flinke groei
Sluiten