Robert Kroes
Robert Kroes Tech 13 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin stopt groeicurve, goed nieuws van institutionele beleggers

De Bitcoin groeide de afgelopen dagen snel. Vandaag zien we dat die groei tot stilstand komt. Volgens analisten geen redenen tot zorg, want institutionele beleggers stromen toe en blijven komen. Wij zetten de ontwikkelingen op een rij.

Zoals we aangaven is de actuele situatie van de Bitcoin iets anders dan de voorgaande dagen.

Bitcoin groei stagneert

Bij het sluiten van de Europese markt kijken we, zoals we inmiddels gewend zijn, naar de stand van zaken op de cryptomarkt. De live cryptokoersen van onze collega’s van Tradeincrypto.com leren dat de stand op het moment van schrijven EUR 9.652,88 ($ 11.402,06) bedraagt en dat is o,74% lager dan gisteren. Hiermee zien we dat de munt nog steeds aan de goede kant van de Fibonacci-getallen beweegt. Het is overigens logisch dat de BTC in een groeiperiode soms een minder moment heeft. Dat dit stagnerende moment nu komt is opvallender.

Institutionele beleggers stromen toe voor Bitcoin

Vandaag maakte de Asset Management gigant Stone ridge namelijk bekend dat zij een voor $ 115 miljoen aan Bitcoin hebben gekocht. Waar een vergelijkbaar bericht van Square, het holdingbedrijf van Jack Dorsey’s Twitter vorige week met eenzelfde aankondiging euforie voor de Bitcoin bracht blijft het nu aanmerkelijk stiller. Toch is dat opvallend, want er lijkt een heuste trend gaande te zijn. Volgens analisten is deze trend nog maar net begonnen.

Is de cryptomunt de gedroomde safe haven voor institutionele beleggers?

Institutionele beleggers zijn namelijk bang(er) voor inflatie nu uit een rapport blijkt dat alleen Amerika volgend jaar al voor 5 triljoen dollars bij zal moeten drukken om de gevolgen van de Coronacrisis te beteugelen. Daarnaast voorziet het IMF dat herstel na de Coronacrisis tot een tweedeling zal leiden. Het herstel zal in een zogenoemde K-vorm plaatsvinden. Dit betekent dat sommige sectoren van de wereldeconomie het blijvend zwaar krijgen en andere sectoren absurd goed zullen herstellen. Bitcoin-pionier Max Keiser voorziet dan ook een nieuw soort middeleeuwen, waarbij een kleine groep rijken grote groepen armen domineert. Ook dat leidt vaak tot overheidsingrijpen en dus tot inflatie. Hij voorziet daarvoor maar één oplossing.

Nu Bitcoin voor steeds meer grote bedrijven een serieuze aanvulling op het portfolio is lijkt dit bijzonder gunstig voor de koersontwikkeling.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin stopt groeicurve, goed nieuws van institutionele beleggers
Sluiten