Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 februari 2018

Groene cijfers: Bitcoin, NEO, Ethereum en rest van markt zet flinke groei in

De cryptomarkt heeft pittige weken achter de rug. De berg met slecht nieuws bleef groeien, met als gevolg flinke paniek. Investeerders die eind vorig jaar instapten en bizarre groei gewend waren besloten massaal eruit te stappen en zo hun winsten veilig te stellen. Dit was immers de eerste keer dat ze kennis maakten met de nadelige kant van volatiliteit. Vooral Bitcoin.

Bitcoin levert eindelijk groene cijfers op

Elk jaar zakt de markt van cryptocoins halverwege januari in. Dit keer zette de daling echter nog wat langer door. Gelukkig hebben we nu goed nieuws: de meeste cryptocoins tonen weer groene cijfer. Na een daling onder de 6000 dollar weet Bitcoin weer stabiel boven de 8000 dollar te blijven. Althans, voorlopig.

De totale markt is in de afgelopen 24 uur met 25 procent gegroeid, naar 352 miljard dollar. Gisteren werd een dieptepunt bereikt van 276 miljard dollar. Klinkt dramatisch, maar vergeet niet dat we op 26 november nog superblij waren met dat prijspunt. Voorlopig zijn we er overigens nog niet: vorige week woensdag zaten we nog op 500 miljard dollar. Wat overigens nog steeds 57 procent beneden het all-time record is van 830 miljard dollar.

Bitcoin groei cryptocoins

Hopelijk wordt de jaarlijkse trend van continue groei nu ingezet. De groene cijfers beloven in ieder geval veel goeds. De groei is echter nog pril, dus eventueel slecht nieuws kan de grafieken weer rood doen kleuren. Voorlopig houden de stijgingen echter vol. De stijgende koersen lijken het resultaat te zijn van goed nieuws uit Amerika. De Amerikaanse Senaat heeft gisteren publiekelijk een softere behandeling van Bitcoin besproken. Oftewel, minder strikte regulering.

De stijging van Bitcoin zorgt ook voor groene cijfers bij de rest van de markt. De afgelopen dagen was die correlatie nadelig, maar nu trekt de populaire cryptocoin de andere munten ook weer omhoog.

Uitzoomen: vertrouwen is terug

Dat creëert meer ruimte voor groei, en wekt vertrouwen bij investeerders op. De stijging van Bitcoin zorgt ook voor groene cijfers bij de rest van de markt. De afgelopen dagen was die correlatie nadelig, maar nu trekt de populaire cryptocoin de andere munten ook weer omhoog. Waaronder Ripple, NEO en Ethereum. Vooral NEO valt nu op met een waardestijging van 50 procent in de afgelopen 24 uur. Over een week gezien zit de cryptocoin echter nog steeds op een daling van 30 procent.

Bitcoin koers stijging cryptocoins

Het is zoals vanouds dus een kwestie van hoe ver je uitzoomt. Op de lange termijn ziet het ernaar uit dat investeerders zich nergens zorgen over hoeven te maken. Op de korte termijn ziet het plaatje er echter niet volledig rooskleurig uit. Investeer dus op basis van de potentie van cryptocoins en de technische basis, niet winstbejag op de korte termijn. Check hier wat Bitcoin en andere coins nodig hebben om te blijven groeien. Geef je ook op voor onze nieuwsbrief, voor het laatste cryptonieuws.

 

 

Reageer op artikel:
Groene cijfers: Bitcoin, NEO, Ethereum en rest van markt zet flinke groei in
Sluiten