Tech 23 jul 2018 Noah Korevaar

Bitcoin bereikt mijlpaal en zet door: groene weken in zicht?

Vorige week schoot Bitcoin ogenschijnlijk vanuit het niks naar de 7400 dollar, na twee magere maanden. De explosie ontstond binnen een half uur. De dagen erop was het een kwestie van afwachten: houdt het momentum stand, of zakt de boel weer in?

Bitcoin tikt 7700 dollar aan: meer groei in zicht

Analisten beweerden immers al enkele weken dat de munt naar de 5000 dollar zou zaken, alvorens het hoogtepunt van vorig jaar voorbij te schieten. Oftewel, eerst een flinke dip, en daarna een explosie die door zou zetten naar recordhoogtes.

Is dit die explosie? Is de bodem bereikt? Onder experts verschilden de meningen de afgelopen dagen. De praktijk moet het uit gaan wijzen. Vooralsnog scheppen de grafieken een rooskleurig beeld.

Op het moment van schrijven is Bitcoin namelijk 7730 dollar waard. De groei van begin vorige week is dus niet alleen intact gebleven, maar is ook doorgezet. Gisteren schommelde de cryptocurrency tussen de 7400 dollar en 7500 dollar.

Bitcoin koers

Het lijkt erop dat steeds meer investeerders hun geld uit kleinere munten trekken, om het vervolgens in Bitcoin te stoppen. Nu het dal van de eerste helft van 2018 voorbij lijkt te zijn, wil niemand de veelvuldig voorspelde explosie richting the moon missen.

Analisten wijzen erop dat een beweging naar beneden kunnen gaan zien, wanneer Bitcoin verder groeit. Dan bereikt de digitale munt een prijspunt waarop een deel van de investeerders hun geld eruit zal trekken. Dan is de schade van eerder dit jaar immers significant beperkt.

8.000 dollar is nu vooral een psychologisch plafond

Psychologisch plafond

Het handelsvolume heeft echter bijna de 1 miljard dollar aangetikt, en dat was de afgelopen weken de bottleneck. Mits dat momentum in stand blijft, is de basis sterk genoeg om ondanks uitstappende investeerders verder te groeien.

??Lees ook: ‘Koop eerst een hele Bitcoin voordat je aan altcoins begint’

8.000 dollar is daarin ook vooral een psychologisch plafond. Wanneer daar doorheen gebroken kan worden, dan verwacht men dat Bitcoin ook snel de 10.000 dollar aan zal gaan tikken. En, niet geheel onbelangrijk, dan zal de rest van de markt meegroeien.

De link tussen altcoins en Bitcoin is dan wellicht ongezond op de lange termijn, maar de komende maanden gaan altcoins daar waarschijnlijk flink van profiteren. Sowieso toonden veel kleinere altcoins gezonde groei op zondag.

Stellar Lumens toonde 8 procent groei, en vandaag wordt daar op het moment van schrijven nog eens 4 procent bijgeschreven. Cardano bracht 7 procent groei in het laatje. NEO stelde daarentegen weer teleur met een magere groei van 1 procent.

 

Hoe dan ook zien de komende weken er goed uit, mits het handelsvolume de groei bij kan benen. Het is en blijft een zeer volatiele markt, waarin de boel razend snel om kan slaan. Wordt vervolgd!

?Lees ook: Miljardair: ‘Bitcoin gaat naar 40.000 dollar en kan vertienvoudigen’

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin bereikt mijlpaal en zet door: groene weken in zicht?
Sluiten