‘Bitcoin is belangrijker en groter dan het internet’

Miljardair Tim Draper is een grote naam in de investeringswereld en hij werd vooral bekend om zijn vroege investeringen in onder andere Tesla en Skype. De laatste tijd staat hij ook bekend om zijn voorspellingen over Bitcoin. Volgens draper zou de cryptocoin namelijk tegen 2022 maar liefst 250.000 dollar waard zijn. In een recente paneldiscussie tijdens de Intelligence Squared U.S. debatten ging hij zelfs verder, door te stellen dat Bitcoin zelfs groter is dan het internet.

Cryptocurrencies groter dan de industriële revolutie

Tijdens het panel werd hem gevraagd hoe hij zijn investeringen in de tech wereld ziet vergeleken met cryptocurrencies. Draper was daar heel duidelijk in en gaf aan dat cryptocurrencies groter zouden zijn dan alle leidinggevende technologieën samen.

Ze zouden groter zijn dan het internet, dan de renaissance en zelfs groter dan de hele industriële revolutie. Hij vindt de zogenaamde Bitcoin zeepbel ook onzin. Internet zou jaren geleden ook een zeepbel zijn genoemd, maar dat was het uiteindelijk helemaal niet en iedereen gebruikt het nog steeds.

Bitcoin zeepbel

 Niet meer betalen met normaal geld

Draper herhaalde ook weer zijn voorspelling over de waarde van Bitcoin tegen 2022 en deed daar nog een voorspelling bovenop. Binnen vijf jaar zou je namelijk uitgelachen worden als je met “normaal” geld voor je kopje koffie zou willen betalen. Er zou zelfs een punt komen waarop je dat niet eens zou willen doen en standaard voor cryptocoins zou gaan.

Tim Draper
Tim Draper

Cryptocurrencies vs. banken

Uiteraard werd ook de veiligheid van cryptocurrencies besproken en hier hadden ook Overstock.com oprichter en tZero CeO Patrick Byrne en Financial Times managing Editor Gillian Tett iets over te zeggen.

Byrne maakte zich geen zorgen over de veiligheid en gaf aan dat cryptocurrencies meer dan wat dan ook in de geschiedenis het doelwit zijn geweest van hacks, maar dat de cryptocurrencywereld nog steeds niet is verslagen. Hij voegde eraan toe dat ook banken worden gehackt. Hierop had Tett als weerwoord dat banken in ieder geval genoeg geld hebben om cliënten hun geld terug te betalen, mochten ze gehackt worden.

Bitcoin

Meer vertrouwen in Bitcoin dan dubieuze bank

Draper had het laatste woord met de opmerking dat hij meer vertrouwen heeft in zijn bitcoins dan geld dat door de financiële multinational Wells Fargo wordt beheerd. Het bedrijf kreeg in 2016 een boete van maar liefst 185 miljoen dollar voor hun dubieuze praktijken, waaronder het aanmaken van nep accounts. Onlangs kregen ze zelfs de zwaarste straf ooit van de Amerikaanse Federal Reserve en mogen ze niet meer uitbreiden, totdat ze kunnen bewijzen weer op het rechte pad te zijn beland.

Terwijl Draper bezig is de geweldigheid van Bitcoin te promoten, is MIT met hele andere dingen bezig geweest. Daar hebben ze juist drie manieren bedacht om Bitcoin te vernietigen.

CCN

Reageer op artikel:
‘Bitcoin is belangrijker en groter dan het internet’
Sluiten